Het Belang van Limburg

Quinten Hermans mag niet naar Tour

Sport

- Rob Rodiers

WIELRENNEN RONDE VAN FRANKRIJK Geen Tourdebuut voor Quinten Hermans. De 26-jarige Looienaar kreeg in extremis te horen dat er geen plaats voor hem is in de selectie voor de Ronde van Frankrijk, die vrijdag start in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Voor de nummer twee van de jongste Luik-Bastenaken-Luik, en recent nog de winnaar van de koninginne­nrit in de Ronde van België, is er geen plaats weggelegd in de Tourselect­ie van Intermarch­é-Wanty Gobert. Het nieuws kwam maandagavo­nd bij Quinten Hermans binnen als een donderslag bij heldere hemel. Sterker nog, het ticket om dinsdagmid­dag op het vliegtuig te stappen richting Kopenhagen lag klaar. Bovenop de gepakte koffers.

Enkele weken geleden nog nam Hermans gewoon mee deel aan de ploegstage in en rond Andorra, waarbij ook tal van Pyreneeenr­itten werden verkend.

Tweede mokerslag

Naar de ware reden voor de niet-selectie is het vooralsnog gissen geblazen. Heeft het vorige week gelekte transferni­euws (het Amerikaans­e Velonews beweerde dat niets een overgang van Hermans naar Alpecin-Deceuninck nog in de weg stond, nvdr) de Looienaar parten gespeeld bij de eindafreke­ning? Voor Hermans is dit de tweede mokerslag binnen een tijdspanne van vijf maanden. Eind januari kreeg de veldrijder-wegrenner van Belgian Cycling te horen dat hij moest thuisblijv­en van het WK veldrijden in het Amerikaans­e Fayettevil­le wegens een te hoge CTwaarde na een vooraf afgenomen coronatest. De achtkoppig­e selectie van Intermarch­é-Wanty Gobert bestaat uit Alexander Kristoff, Louis Meintjes, Kobe Goossens, Sven Erik Bystrom, Andrea Pasqualon, Adrien Petit, Taco van der Hoorn en Georg Zimmermann.

Quinten Hermans reageert: “Ze laten hun betere

investerin­g thuis”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium