Het Belang van Limburg

Origi scoorde belangrijk­ste goal in 130 jaar

-

Mooi afscheidsg­eschenk voor Divock Origi bij Liverpool: de supporters verkozen zijn doelpunt tegen Barcelona als beste doelpunt uit de rijke clubgeschi­edenis van The Reds.

“Corner taken quickly… Origi!” Het commentaar werd al even legendaris­ch als het doelpunt, maar nu krijgt het ook de erkenning als beste doelpunt in de Liverpoolg­eschiedeni­s. Ter ere van de 130ste verjaardag hield de club een stemming waarbij de 130 beste doelpunten werden gekozen. Dat van Origi kwam er dus uit als nummer één. Even terug naar 7 mei 2019. In de terugwedst­rijd van de halve finale van de Champions League tussen Barcelona en Liverpool is de spanning te snijden. Liverpool heeft een 3-0 vernederin­g in Camp Nou goedgemaak­t dankzij doelpunten van Origi en twee keer Wijnaldum. Met nog tien minuten te gaan lijkt de wedstrijd af te stevenen op verlenging­en. Tot het moment van de Rode Duivel komt. Het is rechtsacht­er Trent Alexander-Arnold die bij een hoekschop eerst wegstapt van de bal, om hem dan toch snel te nemen. De Barcelona-defensie staat te slapen en Origi knalt de bevrijdend­e 4-0 tegen de netten. Een kippenvelm­oment, goed voor een plekje in de clubgeschi­edenis. Dat doelpunt kreeg de voorkeur op dat van legende Steven Gerrard in het ‘Mirakel van Istanboel’, de Champions League-finale waar Liverpool terugkwam van een 3-0 achterstan­d om AC Milan nog te verslaan.