Het Belang van Limburg

De Red Flames zijn veel te lief: “Het zit nog te

- Valerie Van Avermaet

BELGIË - LUXEMBURG VOORBEREID­ING EK Er zit te weinig vuur in de Red Flames, maar hoe krijg je venijn in een ploeg die dat van nature niet in zich heeft? Ex-verdedigst­er bij de Red Flames Heleen Jaques maakt zich geen zorgen. “Wees maar zeker dat er intern is nagedacht hoe ze die grinta kunnen aanwakkere­n op het EK.”

Een Red Flame die in een interview met ons aangeeft dat de groep te braaf is. Om daarna net dat deel van het interview te schrappen, wegens zelf te braaf om het te zeggen. Het zegt eigenlijk alles over de huidige groep: ze zijn te lief. Bondscoach Ives Serneels beaamde het zondag nog na de nederlaag tegen Oostenrijk. “Ik heb een hele lieve groep, maar die liefdadigh­eid moet eruit op het veld.”

De bondscoach was licht geïrriteer­d na de nederlaag, want ook in aanloop naar het EK krijgen hij en zijn staf het oud zeer maar niet weggewerkt. Duelkracht, agressivit­eit en grinta blijven hiaten in het spel van de Flames, die ook tegen de stugge Oostenrijk­ers en tegen de Noord-Ieren opnieuw zichtbaar waren. In één-op-éénduels worden ze vaak genadeloos afgetroefd. Er wordt nochtans al geruime tijd bewust aan gewerkt, want zowel op als naast het veld legt Serneels al maanden steeds meer de nadruk op intensitei­t en duelkracht. Alleen krijgen ze de theorie voorlopig nog niet voldoende vertaald naar wedstrijde­n.

Ex-Red Flame Heleen Jaques is niet ongerust: “Wees maar zeker dat er intern is nagedacht hoe ze die grinta nog kunnen aanwakkere­n op het EK. De speelsters we

 ?? FOTO BELGA ?? De kleine Davina Philtjens gebruikte haar armen wel in de duels tegen Oostenrijk.
FOTO BELGA De kleine Davina Philtjens gebruikte haar armen wel in de duels tegen Oostenrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium