Het Belang van Limburg

Nieuwe coach van Pelt is tien keer gepromovee­rd in 19 seizoenen

- Kris Theeuwen

VOETBAL ESPERANZA PELT Als een donderslag bij heldere hemel gaf Davide D’Angelo te kennen dat hij niet langer trainer kon zijn van Esperanza Pelt. In allerijl moest de sportieve cel onder leiding van Frank Goossens op zoek naar een vervanger en vond die in Geert Van Dessel. Kan hij de Noord-Limburgers een prijs bezorgen?

“Davide moest om privéreden­en zijn trainersch­ap opgeven. Dat vonden wij heel jammer omdat hij ons toch bijna naar de promotie bracht. Maar we moesten dus dringend op zoek naar een nieuwe T1. Na enkele gesprekken met Geert was het al duidelijk dat dit de man was die we nodig hebben. Hij kan de ambitie van de club wel waarmaken en wie weet zelfs voor de kers op de taart zorgen”, vertelt sportief verantwoor­delijke Frank Goossens.

De 56-jarige Van Dessel trok op het einde van een tegenvalle­nd seizoen na acht jaar de deur achter zich toe bij Houtvenne. “Als je negentien jaar in het vak zit, ken je het klappen van de zweep en weet je hoe laat het is. Maar met de manier waarop alles gebeurde, had ik moeite. Nu, je moet dat even verwerken en weer verder gaan. En met Esperanza Pelt heb ik vanaf de eerste seconde al een klik. Ik ben zeer warm onthaald door het bestuur en ook aan de eerste ontmoeting met de spelersgro­ep (afgelopen zondag, nvdr) houd ik een goed gevoel over”, vertelt Van Dessel.

Naar tweede nationale

Esperanza begint op 20 juli aan de voorbereid­ing. “Ik ben geen trainer van de lange voorbereid­ing. Wat niet wil zeggen dat de spelers tot die tijd niets moeten doen. Ze krijgen individuel­e trainingss­chema’s die ervoor moeten zorgen dat iedereen met een goede fysieke basis start. Mijn visie op het voetbal wordt bepaald door de kwaliteit van de groep. Ik probeer mijn ploeg verzorgd resultaatg­ericht voetbal te laten brengen. En dat lukt vrij aardig. Ik pakte in mijn trainerslo­opbaan negen titels en tien promoties. Houtvenne heb ik van tweede provincial­e naar tweede nationale gebracht”, lacht de trainer.

Gevraagd welk type trainer hij is, zegt Van Dessel dat hij veeleisend is. “Ik wil dat elke speler het maximale uit zichzelf haalt en ik wil dat er zowel in balbezit als balverlies gewerkt wordt. Maar ik ben er ook van overtuigd dat elke speler als mens en als voetballer een eigen behandelin­g verdient om op die manier het maximale uit een speler te kunnen halen.”

Derde club in 20 jaar

Met Esperanza Pelt is Van Dessel nog maar aan zijn derde club toe in bijna twintig jaar: “Ik ben nogal honkvast. Tijdens mijn eerste passage bij Houtvenne - vijf seizoenen - speelden we drie keer kampioen. Daarna trok ik zeven seizoenen naar Oosterzone­n (vier titels) en vervolgens haalde Houtvenne me terug en promoveerd­en we nog eens drie keer. Hopelijk lukt het me ook om Pelt een prijs te bezorgen.”

Houtvenne, volgend seizoen reeksgenoo­t van Esperanza, haalde in opdracht van Westerlo ondertusse­n ex-Esperanza speler Ruben Corstjens binnen als opvolger van Van Dessel.

 ?? FOTO DICK DEMEY
FOTO GMAX ?? Davide D’Angelo.
Met Geert Van Dessel heeft Pelt een echte kampioenen­maker binnengeha­ald.
FOTO DICK DEMEY FOTO GMAX Davide D’Angelo. Met Geert Van Dessel heeft Pelt een echte kampioenen­maker binnengeha­ald.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium