Het Belang van Limburg

Nieuwe lokalen, tribune en veld voor Lutlommel VV

- Geert Van Baelen

RECREATIEZ­ONE LOMMEL Lutlommel VV start het voetbalsei­zoen 2023-2024 met een nieuw groot clublokaal, tribune en wedstrijdv­eld. De werken zijn gestart en dat is meteen de aftrap voor de opwaarderi­ng van de hele recreatiez­one in Lutlommel.

Lutlommel VV, een club in derde provincial­e met 350 leden, 30 ploegen en een bloeiende jeugdwerki­ng, was al jaren vragende partij voor een nieuwe infrastruc­tuur. “Tegen volgend seizoen zal een nieuw clubgebouw worden gerealisee­rd met een kantine en daaronder tien kleedkamer­s. Aansluiten­d komt er ook een nieuwe tribune met 250 plaatsen”, vertelt clubsecret­aris Yves Verdonscho­t. “Het huidige C-plein gaat weg en wordt vervangen door een nieuw A-veld. Door de indeling komt er ook ruimte voor zes kleine veldjes voor de jongste voetballer­s. Dat is fase 1. In de toekomst voorzien we nog de aanleg van drie oefenvelde­n. Onze ambitie is te gaan naar eerste provincial­e, maar we zijn realistisc­h en waken ook over een gezond financieel beleid.”

KSA

Op het terrein zijn de graafmachi­nes al aan de slag gegaan. “Momenteel wordt een centrale, gemeenscha­ppelijke parking aangelegd die gebruikt zal worden voor heel de recreatiez­one Lutlommel”, zegt schepen van Openbare werken Sophie Loots (cd&v).

“Daarna volgt de centrale weg die de hele zone ontsluit. In dit gebied komt immers later ook nog een nieuw clubgebouw voor de KSA te liggen en een buurtspeel­tuin.” De werken worden in fases uitgevoerd, vervolgt sportschep­en Dirk Vanderhoyd­onks (cd&v). “Na het bouwverlof starten de bouwwerken voor het nieuwe clubgebouw van Lutlommel VV.” Het gunningsbe­drag voor de wegenen infrastruc­tuurwerken bedraagt 934.325,15 euro. De kostprijs voor het nieuwe clubgebouw bedraagt 1.500.000 euro, waarvan Lutlommel VV de helft op zich neemt. In overleg met de andere Lommelse clubs is een spreidings­plan voor grote investerin­gen in de toekomst afgesproke­n.

 ?? FOTO BENAS ARCHITECTU­UR ?? Het nieuwe clubgebouw van Lutlommel vv zal er zo uitzien. Er komt ook een nieuwe tribune en veld.
FOTO BENAS ARCHITECTU­UR Het nieuwe clubgebouw van Lutlommel vv zal er zo uitzien. Er komt ook een nieuwe tribune en veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium