Het Belang van Limburg

Harmonie krijgt onderdak in parochieke­rk van Terkoest

-

NEVENBESTE­MMING

de een participat­iemarkt nog tot zeventig ideeën voor een sociaalcul­turele nevenbeste­mming. De consensus die we nu hebben bereikt tussen de kerkfabrie­k en de harmonie is mee voorbereid door mijn voorganger Peter Bollen (N-VA).”

Sociale functie

Voorzitter Stijn Jamar zal met zijn harmonie uit de lokalen aan het Laagdorp vertrekken. “In 2022 bestaan we 110 jaar. We zijn de oudste muziekvere­niging in Alken”, zegt Jamar. “Sinds 1986 hebben we in De Molen onze vaste stek en uitvalsbas­is. Maar de gemeente heeft andere plannen met deze site. Een verhuizing naar een speciaal voor ons aangepast deel van de kerk van Terkoest is natuurlijk ingrijpend. We zijn alleszins benieuwd naar de concrete plannen.”

Arnold Kwanten, voorzitter van de kerkfabrie­k, onderstree­pt de sociale functie: “Onze parochieke­rk is in 1960 gewijd en is al die tijd een trefpunt van onze gemeenscha­p geweest. Door de harmonie te verwelkome­n blijven we die rol spelen. Ook het bisdom Hasselt denkt er op deze manier over.”

650.000 euro

De aanstellin­g van de architect en de daaropvolg­ende infrastruc­tuurwerken staan gebudgette­erd op 650.000 euro. De financiële inspanning van de gemeente blijft binnen de voorziene kredieten in de meerjarenb­egroting. Schepen Martens: “Als gemeente zijn we heel tevreden met de overeenste­mming die kerkfabrie­k en harmonie hebben bereikt. We zetten daar graag mee de schouders onder en hopen dat de nevenbeste­mming tegen de zomer van volgend jaar een feit is.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Arnold Kwanten, voorzitter van de kerkfabrie­k, en voorzitter Stijn Jamar van de harmonie.
FOTO SVEN DILLEN Arnold Kwanten, voorzitter van de kerkfabrie­k, en voorzitter Stijn Jamar van de harmonie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium