Het Belang van Limburg

“Popelen om weer in de wereld van Persyn te duiken”

‘Top Gun: Maverick’ bereikt kaap van 1 miljard dollar de komische reeks op Play4 krijgt een tweede seizoen.

-

Hoewel de reeks al volledig op Streamz staat, haalt de uitzending op dinsdagavo­nd gemiddeld tussen de 300.000 en 400.000 kijkers voor de buis en goede cijfers online, volgens de zenders. Op Streamz staat Nonkels in de top drie van de meest opgevraagd­e reeksen sinds de start. Het verbaast dus niet dat er een tweede seizoen van de komische serie komt. Nonkels zoomt in op het leven van drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd en hun familie. Wanneer er plots een Afrikaanse vluchtelin­g voor de deur staat, wordt hun leven overhoop gegooid. De reeks werd geschreven door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter en geregissee­rd door Jelle Gordyn. De Beule en Verheye spelen zelf mee, daarnaast zijn ook Wim Willaert, Isabelle Van Hecke, Emilie De Roo, Blaise Afonso, Silke Thorrez en Anne Denolf te zien.

Reünie

Het team achter de reeks is alvast enthousias­t en overweldig­d door alle reacties die het de voorbije weken kreeg. “Ik heb ontzettend veel zin om opnieuw in onze pen en in onze personages te kruipen”, zegt

Jelle De Beule, ofwel nonkel Luc. “Zeker na alle warme reacties van de voorbije weken. De reeks heeft jong en oud doen lachen. Dat is het mooiste compliment voor ons allemaal. We zijn bovendien écht familie geworden. Alleen daarvoor al is Nonkels II een cadeau: een langverwac­hte familiereü­nie.”

Pannenkoek­en

Bij Rik Verheye, ofwel nonkel Willy, klinkt eenzelfde geluid: “De respons was absoluut overweldig­end. Van quotes die ons werden nageroepen tot een uitpuilend­e mailbox met foto’s van volgens Carine correct geserveerd­e – rik an rik, gelijk twee halve maantjes – pannenkoek­en. Om maar te zwijgen van hilarische selfies met de grasgroene Porsche van Nonkel Willy en de vele foto’s van een random lap kunstgras. Hoe zalig is dat?”

Er gaat ook nog een dankwoord uit naar de cast en crew. “Ik denk maar aan onze fantastisc­he vrouwelijk­e vertolking­en. Want laat ons eerlijk zijn: geen nonkels, zonder tantes. Geen ton tons, zonder een briljante Innocent. En geen geblaf op Luc zonder ons Kürtje. Ik popel om weer in onze Persynwere­ld te duiken.”

In de laatste aflevering van Nonkels lijkt het nochtans einde verhaal voor Innocent. De hele familie gaat tot het uiterste om te zorgen dat hij in België kan blijven, maar Innocent wil niet met de plannetjes meespelen.

→ ‘Nonkels’, Play4, 20.35 uur

 ?? FOTO PLAY4 ?? De komische fictiereek­s zoomt in op het leven van drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd en hun familie. De nonkels worden vertolkt door Wim Willaert, Jelle De Beule en Rik Verheye.
FOTO PLAY4 De komische fictiereek­s zoomt in op het leven van drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd en hun familie. De nonkels worden vertolkt door Wim Willaert, Jelle De Beule en Rik Verheye.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium