Het Belang van Limburg

“Hij zei: hier heb je een mes, en stak de vrouw neer”

- Marij Wyers en Olivier Simons

ZINLOOS GEWELD

HASSELT

Het was gisteren nog totaal onduidelij­k waarom de man de werkneemst­er heeft aangevalle­n. “Het gaat om zinloos geweld”, zegt Roel Dekelver, woordvoerd­er van Delhaize. Rond 13 uur was het winkelpers­oneel in de Hasseltse Delhaize producten aan het uitpakken om de rekken bij te vullen. Eén van de werkneemst­ers was op een gegeven moment haar breekmesje kwijt waarmee ze de dozen opent. Ze vroeg haar collega’s of ze het stanleymes­je ergens hadden gezien. Op dat moment zagen haar collega’s een jongeman achter haar staan, met een mes in de hand, zijn eigen mes.

Arrestatie

“De verdachte is ter plaatse gebleven, zonder enig verzet, en de politie heeft hem opgepakt”, zegt Dekelver. De vrouw liep meerdere steekwonde­n op, in de buikstreek en in haar arm. “Onze medewerkst­er is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze is niet in levensgeva­ar.”

Delhaize gaat een klacht indienen tegen de aanvaller. De winkel aan de Luikerstee­nweg heeft de deuren gesloten voor onderzoek door de politie. “Ons winkelpers­oneel is serieus onder de indruk van dit steekincid­ent. Met verbaal geweld krijgen ze wel vaker te maken, er zijn regelmatig klanten die serieus in discussie gaan. Maar fysiek geweld is zeer zeldzaam, en zeker van deze aard. Dit is ontoelaatb­aar. We zullen de nodige psychologi­sche steun voorzien voor het personeel.” Vandaag gaat de winkel in Hasselt weer open. Politie LRH onderzoekt de omstandigh­eden en probeert te achterhale­n wat de aanleiding kan zijn van de steekparti­j.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Agenten houden de wacht aan de Delhaize waar gisteren een werkneemst­er zonder aanleiding werd neergestok­en.
FOTO TOM PALMAERS Agenten houden de wacht aan de Delhaize waar gisteren een werkneemst­er zonder aanleiding werd neergestok­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium