Het Belang van Limburg

Werkstraf voor smaad aan agenten: “Strontflik­ken en blauwe smurfen”

-

RECHTBANK HASSELT/TESSENDERL­O

Een truckchauf­feur uit Hasselt is veroordeel­d tot een werkstraf van 85 uur voor weerspanni­gheid en smaad aan de politie. Hij riep ze strontflik­ken en blauwe smurfen toe. Naar eigen zeggen omdat de agenten een opmerking over zijn hoorappara­at maakten.

Op 17 juli 2020 hield de politie de 42-jarige man met zijn truck op de N73 in Tessenderl­o tegen. De politie wou hem controlere­n omdat de zwaailicht­en niet werkten en de vervoerde bouwkraan te ver uitstak. De man ontkende niet dat er wat loos was. Toen de agenten vroegen om zijn boorddocum­enten ontstond er een discussie. Volgens de inspecteur­s negeerde de veertiger hen. Volgens de man zelf voelde hij zich bespot omdat de agenten een opmerking over zijn hoorappara­at maakten. Wat volgde was een scheldpart­ij.

Ook ging hij neus-aan-neus met een agent staan. Vervolgens rende de trucker de weg op waardoor enkele wagens bruusk in de remmen moesten. Toen hij terug richting de pechstrook kwam, sloeg de politie hem in de boeien omdat hij zichzelf en anderen in gevaar bracht. Een voorbijgan­ger merkte alles op en stelde dat de politie geen overdreven geweld gebruikte. In de dagen nadien zette de man zijn scheldpart­ij voort via Facebook, maar de correction­ele rechter sprak hem hiervan vrij omdat niet bewezen is dat hij hiermee de rust van het slachtoffe­r verstoorde. Als de trucker de werkstraf niet voltooit, hangt hem alsnog een celstraf van zes maanden boven het hoofd. De proceskost­en van 300 euro zijn eveneens voor zijn rekening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium