Het Belang van Limburg

Wickmayer, Flipkens en Goffin stoten door

-

Zizou Bergs slaagde er bij zijn grandslamd­ebuut niet in om de eerste ronde te overleven op de hoofdtabel. De andere landgenote­n die dinsdag in actie kwamen op Wimbledon kenden wisselend succes.

Een stevig vuistje, een forse jubelkreet en een stralende glimlach die Court 9 volledig vulde: zo onthaalde Yanina Wickmayer (WTA 603) haar eerste grandslamz­ege in drie jaar. Ze zette de Chinese Lin Zhu, toch het nummer 99 van de wereld, met 6-4 en 6-2 opzij zette. In de tweede ronde krijgt ze de 25-jarige Letse Jelena Ostapenko (WTA 17) tegenover zich, de primus van Roland Garros 2017. “Eigenlijk geniet ik nu meer. Net omdat ik mezelf minder druk opleg, waardeer ik zeges zoals dit meer dan ooit”, zei Wickmayer achteraf. “In het eerste deel van mijn carrière heb ik al bewezen dat ik bij de beste speelsters van de wereld hoorde, dus dat hoef ik niet meer na te jagen.”

Clijsters op post

Kirsten Flipkens (WTA 190) blijft nog even enkelspeel­ster op het hoogste niveau. Onder het goedkeuren­d oog van onder andere

Kim Clijsters plaatste ze zichvoor de tweede ronde met een zege tegen de Australisc­he kwalificat­iespeelste­r Jaimee Fourlis (WTA 150): 7-5 en 6-2. Flipkens speelt donderdag tegen Simona Halep (WTA 18). Maryna Zanevska (WTA 68) kwam in de eerste ronde uit tegen Barbora Krejcikova (WTA 14), de winnares van Roland Garros van 2021. Zanevska moest buigen met (7-6 (7-4), 6-3). Alleen in de derde set - twee breaks tegen en een valpartij die erger leek dan hij was - kwam David Goffin even in de problemen tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 113): 6-2, 6-2, 7-6 (5).

 ?? FOTO BELGA ?? Dikke felicitati­eknuffel van Kiim Clijsters voor Kirsten Flipkens.
FOTO BELGA Dikke felicitati­eknuffel van Kiim Clijsters voor Kirsten Flipkens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium