Het Belang van Limburg

“Veel overschot in kas, maar weinig gerealisee­rd”

-

GEMEENTERA­AD HAMONT-ACHEL

Financiën:

Schepen Roger Mertens (N-VA) toonde een gedetaille­erde jaarrekeni­ng van coronajaar 2021, die eindigde met een riant overschot van iets maar dan 15 miljoen euro. “Er is veel in kas omdat er weinig gebeurt voor de inwoners. Van de 6,6 miljoen euro geplande investerin­gen is nauwelijks 40% gerealisee­rd”, berispte Serge Vander Linden (CD&V). “Voor de sporthal werd de voorbije twee jaar 3,5 miljoen euro gereservee­rd waarvan slecht 4,5% werd gebruikt voor studiekost­en.” Schepen Roger Mertens gaf toe dat investerin­gen achterop hinken door tal van redenen. “Maar de komende twee jaar zal een inhaalbewe­ging gebeuren. Zoals blijkt uit de aanpassing­en in de meerjarenp­lanning, zullen we het overschot nog meer dan nodig hebben.”

Het bestek voor de aanleg van de telkens vier padel- en tennisterr­einen aan Klein Eind werd

Sport:

Meerderhei­d: Pro Hamont-Achel (10), N-VA (1), onafhankel­ijk (1) Oppositie: (10), Balans (1)

voorgelegd door schepen Joren Mertens (Onafh.). De geraamde kostprijs is iets meer dan 1 miljoen euro. Het punt werd verdaagd nadat cd&v de rechtsgeld­igheid in twijfel had getrokken. “De omgevingsv­ergunning werd aangevraag­d door de algemeen directeur en burgemeest­er, maar zonder beslissing van het schepencol­lege”, stelde Vander Linden. Na een discussie of dit al dan niet wettelijk was, werd beslist om dit eerst uit te zoeken.

Burgemeest­er Rik Rijcken (Pro) lichtte toe dat politiezon­e HANO camera’s wenst te plaatsen.”In eerste instantie zal er ingezet worden op verplaatsb­are camera’s in strijd tegen het sluikstort­en, zodat we de mensen die de aanblik van onze gemeente bezoedelen, kunnen straffen.”

Camerabewa­king:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium