Het Belang van Limburg

Genkenaar Anthony Chiaverini wint ‘De Grootste Lefgozer’

-

Anthony Chiaverini laat zich niet gauw uit het lood slaan. Nog voor het programma gestart was, liet hij na een oproep op sociale media het hoofd van Koen Wauters op zijn been tatoeëren. Hij was van in het begin al de grootste lefgozer. “Ik ben iemand die makkelijk te verleiden is tot het doen van een stunt. Ik sta vaak op de eerste rij om iets te proberen. Ik wil me altijd bewijzen”, legt hij uit.

Doorheen de wedstrijd was het al vrij snel duidelijk dat Chiaverini, pas afgestudee­rd als chemisch proces operator, een flinke optie nam op eindwinst. “Ik ga nu niet zeggen dat de opdrachten te makkelijk waren voor mij. Maar ze waren wel minder extreem dan ik op voorhand had ingeschat”, vertelt de Genkenaar. “Wat die laatste aflevering betrof, zat ik toch met de poepers.”

Vreemd moment

In het ultieme spel werden Chiaverini en de andere overblijve­r, Seda Kerman (25), levend begraven. Er werd ook nog een hoop viezigheid in hun graf gestort. “We kregen twee drukknoppe­n in de handen die we altijd ingedrukt moesten houden. De knoppen waren verbonden met een lamp. Zodra bij iemand het lichtje uitging, was het spel afgelopen. Omdat er ook nog de nodige voorbereid­ing moest getroffen worden bij die opdracht, zoals het begraven van die kisten, denk ik dat ik ongeveer anderhalf uur in die kist heb gelegen. Gelukkig flaterde Seda. Plots hoorde ik dat het lampje bij haar een fractie van een seconde was uitgeweest. Heel vreemd om op dat moment te juichen. Want je hoort of ziet amper iets.”

Om in de finale te geraken, heeft Chiaverini een parcours van pittige opdrachten moeten afleggen. “De lastigste was de stand-upcomedy voor ongeveer honderd toeschouwe­rs. Ik doe alles liever dan dat. Ik had vroeger al veel stress als ik op school een spreekbeur­t moest geven. Het was mijn vader die op voorhand moest inschatten hoe ik het ervan af zou brengen en daarop punten moest inzetten. Ik had hem op voorhand uitgelegd hoe het spel werkte, om mijn kansen in de finale zo gaaf mogelijk te houden.”

MMA-vechter

De meest gekke opdracht die we te zien kregen, was een schutter die met een geweer op de konten van de kandidaten schoot. Wie de pijnlijke inslagen kon weerstaan, kon scoren. “Ik vond dat de minst leuke opdracht. Omdat ik daar niet de moeilijkhe­idsgraad van inzag. Dat was iets voor in het begin van het spel geweest. Voor mij was die opdracht in een handomdraa­i klaar.”

De uitleg van Anthony is te begrijpen als je weet dat hij een fan is van extreme sporten. Hij is zelfs een tijdje MMA-vechter geweest en liep daarbij heel wat breuken en andere blessures op.

Als winnaar mocht hij naar huis met 10.000 euro. “Ik weet al waar ik dat aan ga spenderen. Ik woon nog thuis. Ik wil nog wat verder sparen en uiteindeli­jk zal ik het geld gebruiken om een bouwgrond aan te schaffen.” Behalve de geldprijs zit Chiaverini ook opgescheep­t met die tatoeage van Koen Wauters op zijn been. “Ik laat die niet verwijdere­n. Eerlijk gezegd vind ik ze nice. Er kunnen maar weinig mensen zeggen dat ze een tekening van Koen Wauters op hun lijf hebben.”

DE GROOTSTE LEFGOZER GENK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium