Het Belang van Limburg

Diest is gered: overname is rond, nieuwe vzw in de maak

-

Het voortbesta­an van KFC Diest hing de voorbije week aan een zijden draadje, maar vrijdag was er witte rook. Er werd een overnemer gevonden voor de club uit derde nationale.

KFC Diest kwam twee weken geleden in zware financiële problemen door het wegvallen van hoofdspons­or Napoleon Games. De spelers hadden al twee maanden geen loon meer ontvangen en ook de eindrondep­remie van vorig seizoen was nog steeds niet betaald. Voorzitter Hugo Reynders, die eigenaar was van Napoleon Games Bekkevoort, moest onder druk van de nieuwe investeerd­ers een stap opzijzette­n. “Hugo en Johan Haesevoets hebben mekaar de hand geschud”, vertelt sportief verantwoor­delijke Bruno Versavel opgetogen. “Er zal eerstdaags een nieuwe vzw met nieuwe mensen worden opgericht, waardoor het voortbesta­an van de club verzekerd is.” Welke financiële regeling er tussen beide partijen getroffen werd, kwam vrijdag (nog) niet naar buiten.

Danny Boffin

Vrijdagavo­nd vond er een overleg plaats tussen de technische staf, de spelers, het oude bestuur en de nieuwe overnemers. De overname is alvast goed nieuws voor kersvers hoofdtrain­er Danny Boffin en zijn selectie, die nog versterkin­g kan gebruiken na het vertrek van enkele sterkhoude­rs. Zo trokken na alle commotie onder andere Aleks Stankov naar Pelt en Ben Santermans naar KFC Houtvenne. Zondag speelt KFC Diest om 16.00 uur in de eerste ronde van de Beker van België op het veld van KBSK Retie. Normaliter vond de wedstrijd in Diest plaats, maar het terrein geraakte niet tijdig speelklaar.

 ?? FOTO GMD ?? Opluchting bij Danny Boffin en co.
FOTO GMD Opluchting bij Danny Boffin en co.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium