Het Belang van Limburg

Bewusteloz­e chauffeur rijdt over E314 van Genk tot Halen

- Luk Weyens/Marij Wyers

VERKEER HALEN

Rond negen uur hebben bestuurder­s op de E314 richting Leuven gemerkt dat een bestuurder achterover ligt tegen zijn zetel, achter het stuur van een kleine grijze auto. De noodcentra­le 101 in Hasselt heeft meteen alle politieplo­egen op pad gestuurd om het voertuig te begeleiden en tot stilstand te brengen. Meerdere weggebruik­ers belden de politie voor de stuurloze auto.

Het voertuig werd toen al in Houthalen en Heusden-Zolder gesignalee­rd. De Wegpolitie Limburg en ook politieplo­egen van Carma benaderden de zelfrijden­de auto. De bestuurder lag bewusteloo­s achter het stuur.

Lane Assist

De Renault Clio reed volgens getuigen niet mooi rechtdoor en ook niet erg standvasti­g. Het voertuig ging wat van links naar rechts op de rijstrook. Mogelijk was dit het gevolg van de ‘Lane Assist’ waarmee de auto was uitgerust. Sensoren scannen dan de rijbaan. Dreigt het voertuig onbedoeld – zonder richting aan te geven – buiten de rijbaan te raken, dan stuurt Lane Assist zelf terug naar het midden. Het voertuig reed aan een constante snelheid doordat de cruisecont­rol was ingeschake­ld.

Vangrail

In een poging om het voertuig wat af te stoppen, ging een politievoe­rtuig voor de auto rijden. De nieuwe technologi­e zou de wagen misschien kunnen afremmen. Ergens in de buurt van Halen moet de auto toch even langs een vangrail zijn geschuurd. Mogelijk heeft een vangrail het voertuig uiteindeli­jk toch tot in de berm geleid.

Voor de bestuurder werd een ambulance opgeroepen. De 41-jarige man uit Hasselt was toen nog buiten bewustzijn. In het ziekenhuis zijn een alcohol- en drugstest afgenomen bij de bestuurder. De resultaten hiervan zijn niet bekend.

 ?? Foto
112 MELDINGEN LIMBURG ?? Bij de noodcentra­le 101 kwamen meerdere oproepen binnen van de stuurloze auto op de E314.
Foto 112 MELDINGEN LIMBURG Bij de noodcentra­le 101 kwamen meerdere oproepen binnen van de stuurloze auto op de E314.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium