Het Belang van Limburg

Ons rapport van HEAR HEAR!

- Christof Rutten en Mark Van Luyk

FESTIVAL

KIEWIT

PLAATS PLAATS

Geen onbekende natuurlijk, en al was het terrein een stuk kleiner dan op Pukkelpop, het was aangenaam vertoeven op de wei. Of moeten we vlakke strobalen zeggen: geel en stoffig van de aanhoudend­e hitte. Nergens lang aanschuive­n voor een pint of hamburger, en ook in de tenten was het aangenaam manoeuvrer­en en kon je redelijk makkelijk een goed plaatsje bemachtige­n om je favoriete band aan het werk te zien. In de avonduren lichtten het houten wandelpad en de tenten op in een zee van gekleurde lichtjes. De omschrijvi­ng feeëriek kwam bovendrijv­en. En ook: u hield de boel netjes en proper, waarvoor dank.

ZWEET ZWEET

Het was heet, bloedheet. HEAR HEAR! reageerde met gratis zonnecrème, extra flesjes water en hier en daar kon je ook je kop eens onder een kraan steken. Dat hielp. De magic mist klonk vooral beter dan het beoogde afkoelings­effect. Meer druk, meer gaatjes. Zoiets. Bij Pukkelpop melden ze dat - ondanks die zinderende zon - Het Vlaamse Kruis een relatief rustige dag beleefde. Al zullen er ook wel wat wespenstek­en zijn voorgekome­n.

KASSA KASSA

Consumptie­bonnen in voorverkoo­p kostten 3 euro, maar de prijs op de wei was tot de dag zelf een goed bewaard geheim. De organisati­e bleek niet voor de 3,5 euro van Rock Werchter en Extrema Outdoor gegaan te zijn. Eén consumptie­bon kostte 3,3 euro ter plekke en een pintje zodoende ook. Een klein bakje friet met mayonaise 6,6 euro als je op voorhand geen bonnen had gekocht. Veel geld, maar niet meer dan pakweg Suikerrock. Het was in ieder geval een opluchting dat het niet nog meer was.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium