Het Belang van Limburg

Falke gebrand op zege tegen ex-club

- Ivo Kwanten

HANDBAL BENE-LEAGUE Elf jaar moesten ze in Pelt op een overwinnin­g tegen Bocholt wachten. Vorig weekend was het eindelijk zover. “Dat was genieten”, geeft Tommie Falke aan. “Maar dat vraagt om bevestigin­g tegen mijn ex-club Hurry Up.”

Voor Falke een wedstrijd om naar uit te kijken. “Mijn transfer van de club uit Zwartemeer naar Sporting Pelt dateert al van meer dan drie jaar geleden”, geeft de 29-jarige hoekspeler aan. “Bij Hurry Up is in die periode heel veel veranderd, maar ik zal zaterdag zeker enkele oude bekenden tegen het lijf lopen.”

Jeugd springt in het oog

Sporting Pelt nam een schitteren­de start. Het werkte vier toppers op rij af en verloor nog niet. Zeven punten op acht leiden tot een voorlopige derde plaats. De start van Hurry Up, dat ook tot de favorieten gerekend wordt, is met drie op acht beduidend minder. Is Pelt zaterdag dan favoriet? “Zeker, maar uitgereken­d dat maakt die wedstrijd zo moeilijk”, vindt Falke. “We moeten net als tegen Bocholt honderd procent gefocust zijn. Zeker thuis in onze sporthal mag het niet fout lopen. Er zijn slechts vier ploegen die zich plaatsen voor de halve finales van de BENE-League, maar er zijn negen kandidaten.”

Bij Sporting Pelt springen dit seizoen de prestaties van de jongeren in het oog. “Dat zegt veel over de opleiding bij de club”, aldus Falke. “En een pluim op de hoed van Bjorn Timmermans, die vorig seizoen de leiding had over de A-kern. Hij heeft jongens als Louis en Door Vandebeeck, Seppe Vandenboer en Robbe Spooren op het hoogste niveau gelanceerd. Korneel Douven, die nu de teugels in handen heeft, plukt daar de vruchten van.”

Nationale ploeg

Nick Deekens en Joeri Denert werden in tegenstell­ing tot Robbe Spooren en Seppe Vandenboer niet geselectee­rd voor de EKkwalific­atiewedstr­ijden van de Red Wolves tegen Nederland en Kroatië. Bij Pelt zaten Robin Schoenaker, Tijs van Leeuwen en Tommie Falke te wachten op hun selectie voor de Nederlands­e nationale ploeg, maar alleen Schoenaker werd geselectee­rd. “Jammer dat ik er in oktober tegen de Red Wolves niet bij ben, maar met die tegenslag had ik rekening gehouden”, aldus Falke. “De concurrent­ie op die positie is groot en ik vind dat het niveau dat ik momenteel haal niet voldoende is voor een plaats bij de nationale ploeg. Misschien dat er zich in januari voor het WK in Polen en Zweden nieuwe kansen aandienen.” Daarvoor zal de Nederlande­r zich eerst moeten tonen bij Pelt.

→ Sporting Pelt - Hurry Up

(zaterdag 20.15 uur - Dommelhof)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Tommie Falke: “Zeker in onze sporthal mag het niet fout lopen.”
FOTO DICK DEMEY Tommie Falke: “Zeker in onze sporthal mag het niet fout lopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium