Het Belang van Limburg

Twee miljoen euro voor vernieuwin­g recyclagep­ark Meeuwen

-

AFVAL

Het recyclagep­ark in de KMO-zone in Meeuwen is verouderd en beantwoord­t niet aan de huidige normen. Daarvoor is meer ruimte nodig. “Die ruimte komt vrij na de afbraak van de gemeenteli­jke technische dienst. Limburg.net kan de aangrenzen­de percelen, in totaal 65 are, in gebruik nemen via een opstalover­eenkomst. De aangrenzen­de percelen rond het recyclagep­ark zijn al in ons bezit”, zegt burgemeest­er Marco Goossens (cd&v). Limburg.net financiert het hele vernieuwin­g- en uitbreidin­gsproject en sluit voor de gronden een nieuwe overeenkom­st af met de gemeente Oudsbergen. “Tijdens de herinricht­ingswerken wordt dit recyclagep­ark gesloten”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “De Oudsbergen­aar kan in die periode terecht in andere recyclagep­arken van Limburg.net in de omliggende gemeenten.”

Niet duidelijk

Ook het recyclagep­ark van Opglabbeek is aan vernieuwin­g toe. “Samen met Limburg.net en gemeente As zoeken we een geschikte oplossing. Of het recyclagep­ark verhuist naar een nieuwe locatie binnen Opglabbeek of op de huidige locatie blijft en daar vernieuwd wordt, is nog niet duidelijk”, vertelt Goossens. “Die werken starten niet voordat het recyclagep­ark in Meeuwen is vernieuwd en heropend. Ondertusse­n kan de Oudsbergen­aar met zijn groenen ander afval terecht in het recyclagep­ark in Opglabbeek.”

Geen impact

De herinricht­ing van de recyclagep­arken heeft geen impact op de afvalbelas­ting in Oudsbergen en op de grijze en groene afvalconta­iners. Die blijven tot 2028 behouden. “De bedoeling is een betere en veilige dienstverl­ening en een beter bereikbaar recyclagep­ark met een vlottere doorstromi­ng te realiseren. Ook komen er verzonken afvalconta­iners, want dat is veiliger, ergonomisc­her en betekent minder sleuren met materialen”, besluit Sara Nies, schepen van Afvalbelei­d. Voordat de werken starten, organiseer­t men een informatie­en communicat­iecampagne.

→ Kijk ook op www.limburg.net/recyclagep­arken voor meer info.

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? De gebouwen van de voormalige gemeenteli­jke technische dienst MeeuwenGru­itrode worden gesloopt. De gronden worden gebruikt voor de uitbreidin­g van het recyclagep­ark.
FOTO ROGER DREESEN De gebouwen van de voormalige gemeenteli­jke technische dienst MeeuwenGru­itrode worden gesloopt. De gronden worden gebruikt voor de uitbreidin­g van het recyclagep­ark.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium