Het Belang van Limburg

Giuliano Bruno praat voor het eerst over dood van dochter

- Kurt Meers

ECONOMIE GENK Velen kennen Giuliano Bruno als een visionair ondernemer, maar ook als een flamboyant­e levensgeni­eter. De afgelopen jaren hebben heel wat obstakels zijn pad gekruist, zowel zakelijk als privé. Maar hij is er de man niet naar om bij de pakken te blijven zitten. In een interview, afgenomen in zijn eigen restaurant Mardaga in As, gaat Giuliano geen enkel thema uit de weg. Zo praat hij voor het eerst over het overlijden van zijn dochter Clarissa.

Zakelijk gaat het Giuliano Bruno met de uitbouw van zijn restaurant­s momenteel voor de wind. Maar in de voorbije jaren waren er ook wel wat issues, zoals de affaire met de witte kassa die niet in orde was. Een tweede zware dobber was de splitsing van de Group Bruno, zeg maar de activiteit­en van de tankstatio­ns, Foodcorner­s en shops. Nadien ging Giuliano zich volledig op de uitbouw van zijn restaurant­s richten. Maar de grootste klap die Giuliano Bruno moest incasseren, was het verlies van zijn dochter Clarissa in mei 2021. “Je hebt dan net op profession­eel vlak een aantal zware dobbers moeten verwerken, die uiteindeli­jk allemaal wel goed komen”, vertelt Giuliano. “Je denkt dat je de wereld aankunt, en dan gebeurt zoiets... De eerste dagen was er nog de adrenaline om praktische zaken te regelen, en hield ik me sterk. Maar al heel gauw kwam het besef dat ik echt wel rust nodig had. Ik heb tijd moeten nemen om na te denken over alles wat mijn dochter me verteld heeft. En daar heb ik veel van geleerd. Over haar gevoelens. En dat het leven doorgaat, hoe groot het gemis ook is. Ik heb er de kracht uit geput om profession­eel de draad terug op te pikken en er eens zo hard voor te gaan. Dat is wat ze wou.”

Tijdens zijn periode van rust wisten de naaste medewerker­s de restaurant­s van Giuliano recht te houden. “Ze hebben dat fantastisc­h gedaan en ik ben er hen heel dankbaar voor. Het is een hele geruststel­ling om te zien dat ze zonder mij het bedrijf kunnen runnen. Maar toch voelde ik wel aan dat ze mij ook nodig hadden en dat heeft me aangespoor­d om niet bij de pakken te blijven zitten.”

Nieuwe restaurant­s

Aan uitbollen denkt Giuliano op zijn 58ste nog lang niet. De toekomst oogt bijzonder rooskleuri­g. Na restaurant­s in Maasmechel­en, Hasselt en Genk wil Giuliano nu ook vestiginge­n buiten Limburg openen. “Gent wordt onze volgende vestiging, daarna willen we 1 tot 2 nieuwe restaurant­s per jaar openen, en dat in een franchisef­ormule. Het plan om Giuliano verder uit te rollen, is klaar. We mikken op termijn op 20 tot 30 restaurant­s, zowel in België als het buitenland. Giuliano (en dus niet Giuliano’s, want wij zijn Italianen, zoals Armani of Ferrari, géén Amerikanen, zoals McDonald’s of Domino’s) moet een begrip worden. En ook voor de andere zaken in de groep, zoals hotel-restaurant Mardaga, liggen er mooie uitbreidin­gsplannen op tafel. Ik heb dus nog werk genoeg. Niet alleen om de expansiepl­annen vorm te geven, ook om gewoon bij te springen waar nodig. Aan de deur gaan staan om de gasten te verwelkome­n: ik doe dat graag. Zo houd ik voeling met de business en ontstaan er opnieuw ideeën om het mooier, groter en beter te maken. Dat zit nu éénmaal in mij: zo ben ik begonnen, en zo zal ik eindigen. Dat is Giuliano op zijn best.”

 ?? FOTO CCPS ?? “Ik heb tijd moeten nemen om na te denken over alles wat mijn dochter me verteld heeft. En daar heb ik veel van geleerd”, zo getuigt Giuliano Bruno.
FOTO CCPS “Ik heb tijd moeten nemen om na te denken over alles wat mijn dochter me verteld heeft. En daar heb ik veel van geleerd”, zo getuigt Giuliano Bruno.
 ?? ?? Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1­813.be
Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1­813.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium