Het Belang van Limburg

“Op 25 mei stonden we met 31 leden klaar om de bus naar Zaventem te nemen.”

-

Het parket Limburg voert een onderzoek naar mogelijke oplichting door reisbureau De Witte Merel in Sint-Truiden. In een maand tijd hebben al 31 gedupeerde­n een klacht ingediend tegen het bekende reisbureau dat een half jaar geleden verkocht werd aan E.S., een trouwe werkneemst­er. Ze betaalden voor een onbestaand­e reis. Ook touroperat­or Corendon onderneemt stappen tegen het reisbureau dat vervalste vliegticke­ts en hotelvouch­ers in hun naam opstelde.

Bij de gedupeerde klanten is ook seniorenve­reniging Neos Zoutleeuw. Zij boekten bij het reisbureau, dat begin oktober de deuren sloot, een reis naar Athene. “Op 25 mei stonden we met 31 leden op het punt om op de bus richting Zaventem te stappen toen we een sms’je van het nummer 8810 binnenkreg­en”, zegt Frank François, voorzitter van Neos Zoutleeuw. “Er was een overboekin­g, onze vlucht werd opnieuw ingepland op een andere dag. Een scenario dat zich ’s anderendaa­gs herhaalde. Maar wel telkens met hetzelfde vluchtnumm­er: BRU-ATH. Toen wisten we dat er iets niet klopte. Elke vlucht heeft immers een verschille­nd vluchtnumm­er.”

Vervalste vouchers

“Ook het hotel in Athene waar we zouden verblijven, wist van toeten noch blazen”, gaat François verder. “Alle vouchers bleken vervalst. Nochtans had iedereen netjes 750 euro overgeschr­even aan de Witte Merel. Maar omdat we elke dag drie tot vier keer met E. S. belden én onze leden naar het kantoor van De Witte Merel bleven gaan, hebben we alle 31 onze centen teruggekre­gen. Niettemin hebben we op 15 juni klacht ingediend bij politiezon­e Getevallei.” Het parket Limburg vraagt alle klanten van De Witte Merel die vermoeden dat ze werden opgelicht, om nog naar de politie te stappen. “In het opsporings­onderzoek naar mogelijke wanpraktij­ken zijn er op dit moment 31 klachten opgenomen. Op 7 oktober is het onderzoek gestart. Hierin wordt nagegaan of er sprake is van oplichting”, zei persmagist­raat Bruno Coppin eerder.

 ?? FOTO RR ?? 31 leden van Neos Zoutleeuw stonden op 25 mei klaar om de bus naar Zaventem te nemen. Maar in Athene zouden ze nooit geraken.
FOTO RR 31 leden van Neos Zoutleeuw stonden op 25 mei klaar om de bus naar Zaventem te nemen. Maar in Athene zouden ze nooit geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium