Het Belang van Limburg

“Ik hoef maar te wijzen en mijn ploegmaats brengen de bal”

-

Wie stopt de Genkse TGV? En, vooral, wie stopt deze Paul Onuachu? Niemand, voorlopig. Vier goals in één wedstrijd. “Als ik me niet vergis, is dat mij nog nooit gelukt”, aldus de Nigeriaans­e schutter. Hij vergist zich niet, dit is een nieuw persoonlij­k record.

Een fenomeen is het, Onuachu. Na een moeizame competitie­start kwam hij pas op 1 oktober, in Oostende, boven water. Vijf weken en zeven matchen later zit hij alweer aan 12 goals. Als hij aan dit helse tempo blijft scoren, gaat zijn record in de Jupiler Pro League, 33 stuks, aan diggelen. Zonder ongelukken is de Gouden Stier nu al bekend.

Vraag is alleen hoe groot de voorsprong zal zijn op het einde van de race.

“Ach, daar ben ik niet mee bezig”, aldus de bescheiden­heid zelve. “Ik denk alleen maar aan het ploegbelan­g. Dit is het resultaat van het harde werk van iedereen. Tijdens de week doen we ons huiswerk. In de wedstrijde­n proberen we dat in de praktijk om te zetten. Het loopt momenteel voortreffe­lijk. Je ziet dat alle spelers perfect weten wat ze moeten doen.”

Bier voor de fans

Maar je kan er niet naast kijken. De glansrol is bijna wekelijks weggelegd voor Onuachu. Zijn polyvalent­ie is enorm. Hij legt de ballen weg op de meest uiteenlope­nde manieren. Bovendien is hij van goudwaarde in de opbouw. “Mijn mooiste doelpunt van de avond?”, krabde hij zich in de haren. “Nee, ik kan niet kiezen. Ze waren allemaal mooi, omdat ik telkens goed aangespeel­d werd. Ik hoef maar te wijzen en mijn medespeler­s leggen de ballen neer waar ik ze hebben wil. Kijk eens naar al die assists van Mike (Trésor) en van Joske (Paintsil). Dat is onze grote kwaliteit. Het gevaar komt van alle kanten.”

43 punten op 48, 12 goals voor Onuachu, 13 assists voor Trésor. Waar gaat dat eindigen? En kan Paul zelf nog iets verbeteren aan zijn spel? “Er is altijd ruimte voor verbeterin­g”, besloot de nieuwe topschutte­r al grappend. “Eigenlijk had ik nog graag een vijfde gemaakt. Maar oké, die vierde was leuk voor de fans. Konden ze bier drinken aan halve prijs. Hopelijk kunnen we als ploeg deze vorm aanhouden. De coach vertelt het ons regelmatig: ‘We kunnen enkel onszelf afstoppen’. Dus focus behouden en zo voortdoen. Dan is the sky the limit.”(rco)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Een fenomeen.
FOTO DICK DEMEY Een fenomeen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium