Het Belang van Limburg

“De portefeuil­le van Wataru Endo brengt me geluk”

-

Daiki Hashioka: “Omdat we met meerdere spelers toch een hoog niveau halen, had het zeker gekund. Maar in september al was Daniel Schmidt de enige die geselectee­rd was voor de laatste interlands, dus wist ik dat de kans klein was dat er nog een STVV’er bij zou zijn. Dan moesten er al veel geblesseer­den zijn. Ik denk trouwens dat Schmidt veel kans maakt om te starten in Qatar. Hij verdient dit ook. Een sterke doelman. Kawashima en Gonda kan ik moeilijker beoordelen, met hen heb ik nooit samengespe­eld. Japan zit in een aartsmoeil­ijke groep. De Belgen? Ik zie ze ver geraken.”

STVV speelde op Seraing zijn twee slechtste wedstrijde­n vorig seizoen. Zowel in de competitie als in de beker.

“Begrijp me niet verkeerd. We speelden daar vorig seizoen niet goed. Niet in de beker en niet in de competitie. Maar in de bekermatch hadden we ook pech in die verlenging­en. Feit is dat we het daar altijd moeilijk hebben, op dat kleine en slechte veld. We wéten dat nu en moeten daar op anticipere­n. We hebben onze les hopelijk wel geleerd. We zullen heus wel slechtere wedstrijde­n gespeeld hebben, maar we focussen ons op de goede. We willen ook komaf maken met die zwakke prestaties op Seraing.”

Daiki Hashioka speelt liever centraal in de verdedigin­g dan op de rechterfla­nk.

“Ik speel waar de coach me vraagt om te spelen. Maar veel mensen zijn wel vergeten dat ik in Japan eigenlijk centrale verdediger was. Voor mijn komst naar België speelde ik maar af en toe op rechts. Die positie centraal in de defensie zou me misschien verder kunnen brengen in mijn carrière, dat is moeilijk te voorspelle­n. In de luchtduels kan ik mijn mannetje staan. Aan Hollerbach om te

bepalen waar hij me posteert.”

STVV is een uitploeg en geen thuisploeg.

“Ik heb nog altijd het gevoel dat we het thuis beter doen dan uit. Ik speel uiteraard ook liever voor eigen publiek. Een gevoel dat in de groep ook leeft. Wel blijft onze visie in stand, ongeacht waar we spelen. We benadrukke­n eerst het blok, om geen tegengoals te incasseren. Verder is STVV een ploeg die het moet hebben van de juiste momenten te kiezen in de wedstrijd.”

Daiki Hashioka leverde dit seizoen te weinig assists vanaf de rechterfla­nk.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium