Het Belang van Limburg

“Extra verlofdage­n voor spelers bij zes op zes”

- Pieter Vanlommel

BERND HOLLERBACH Seraing staat samen met Zulte Waregem gedeeld laatste en nam deze week afscheid van coach José Jeunechamp­s in een poging het tij te doen keren. “Dat maakte het er niet gemakkelij­ker op om deze wedstrijd voor te bereiden”, blikte Hollerbach vooruit.

Er is niet alleen de trainerswi­ssel bij Seraing, de Métallos moeten tegen de Kanaries ook maar liefst acht spelers missen vanwege schorsinge­n en blessures. Dat terwijl er bij STVV met Bauer en Al-Dakhil twee pionnen terugkeren uit schorsing. “Het is koffiedik kijken hoe ze ons gaan bekampen”, besefte Hollerbach. “Het was niet zo eenvoudig om deze wedstrijd voor te bereiden maar ik heb het volste vertrouwen in mijn ploeg om ginds de drie punten te pakken.”

Het belangrijk­ste, zo vond Hollerbach, is dat zijn Kanaries zaterdag tijdens valavond opnieuw de juiste mentalitei­t op de mat brengen. “En dat we ‘clever’ spelen”, aldus de Duitse oefenmeest­er. “Seraing is sterk in de omschakeli­ng, daarmee hebben ze ons vorig seizoen pijn gedaan. Dat mag nu niet meer gebeuren. Onze restverded­iging moet goed zijn, we mogen niet in ondertal komen te staan bij een tegenaanva­l.”

Steun van twaalfde man

Hollerbach deed op zijn persconfer­entie ook een oproep naar de

Truiense fans: “Ik hoop dat ze net als in Westerlo opnieuw in groten getale aanwezig zullen zijn. In Westerlo hebben ze ons werkelijk vooruit gestuwd in de jacht naar de drie punten, wat uiteindeli­jk lukte. Ik hoop dat we tegen Seraing op dezelfde steun kunnen rekenen.” Met zaterdag Seraing, het midweekse bekerduel tegen amateurclu­b Meux en vervolgens de thuiswedst­rijd tegen Cercle Brugge rest de Kanaries nog drie opdrachten voor de WK-pauze ingaat. “We willen met een goed gevoel die break ingaan”, besloot Hollerbach. “Dat wil zeggen met zes op zes. Als dat lukt, dan krijgen de spelers enkele dagen extra verlof. Ze weten dus waarvoor ze spelen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Bernd Hollerbach: “We willen met een goed gevoel de WK-break ingaan.”
FOTO BELGA Bernd Hollerbach: “We willen met een goed gevoel de WK-break ingaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium