Het Belang van Limburg

Houdt Jona Boiten vader Luc van de leiderspla­ats in de derby?

- Ivo Kwanten

HANDBAL BENE-LEAGUE

Het gaat in ons gezin heel regelmatig over handbal”, steekt Luc Boiten van wal. “Kan ook moeilijk anders, mijn drie kinderen spelen handbal. Jona doet zijn ding in Hasselt, Mirthe en Tristen doen dat bij Geleen en ik heb mijn handen vol bij Bocholt. Maar het is niet zo dat de derby tussen Hubo Handbal en Bocholt deze week met alle aandacht ging lopen. Het is een wedstrijd zoals alle andere en er vallen maar twee punten te verdienen. Maar met het oog op deelname aan de halve finales van de BENE-League zijn het wel belangrijk­e punten.” Voor Jona Boiten is een plaats verwerven in de A-kern van Hubo Handbal het belangrijk­ste. “Hasselt en Tongeren hebben een tijd geleden beslist om de krachten te bundelen, het merendeel van de spelers gelooft in deze fusie en bleef aan boord”, aldus Jona. “Dat betekent dat een 30-tal spelers in aanmerking komt voor een plekje in de A-kern. Het is dus iedere week knokken om erbij te zijn. En op dit moment gaan de mannen van Tongeren lopen met het merendeel van de plaatsen.

Van Hasselt doen op dit moment alleen Degbey, Gevers, Rob Heeren en ikzelf mee voor een selectie. Best wel moeilijk maar plaats voor ontgoochel­ing is er niet. Een neen van de trainer moet een motivatie zijn om er nog harder tegenaan te gaan.”

Luc, jij schreef als speler en als trainer mee aan 50 jaar Initia Hasselt. Hoe heb je de fusie onthaald?

Luc Boiten: “Ik was niet verrast toen het nieuws uitlekte dat Hasselt en Tongeren de krachten gingen bundelen. Er werden al jarenlang gesprekken in die richting gevoerd. Maar uiteraard hoor je niet graag dat twee traditiecl­ubs het toneel verlaten. Of de fusie een succes is, moet je ook niet aan mij vragen. Ik maak geen deel meer uit van de vereniging.”

Heb je een voorstel gekregen om trainer te worden van de fusieclub?

Luc Boiten: “Hubo Handbal was inderdaad één van de clubs die mij een voorstel deden. Maar het paste toen niet in mijn kraam. Toen Bocholt me contacteer­de, was ik wél klaar voor een nieuwe uitdaging.”

Ben je tevreden over de prestaties dit seizoen?

Jona Boiten: “Met die zevende plaats na negen speeldagen staan we onder onze waarde geklasseer­d. Maar blessures kruisten ons pad. Voor de competitie­start werd ons een plaatsje bij de top vier toegemeten maar dat was een foute inschattin­g. Wat niet wegneemt dat we pluimen op onze hoed willen steken. Zeker voor eigen publiek willen we het de ploegen die wel hoge ambities koesteren moeilijk maken.”

Luc Boiten: “Aan de kop van het klassement wordt voortduren­d geschoven. Iedere wedstrijd is belangrijk. We zijn bijna halfweg en we doen nog altijd mee. Dus ja, ik ben tevreden maar het is niet zo dat ik mijn ploeg heb waar ik ze hebben wil. Er zijn verbeterpu­nten en daar werken we hard aan.” → Hubo Handbal - Sezoens Achilles Bocholt

Zaterdag 20.15 uur

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Speler Jona Boiten staat zaterdagav­ond lijnrecht tegenover vader en Bocholtcoa­ch Luc Boiten.
FOTO BART BORGERHOFF Speler Jona Boiten staat zaterdagav­ond lijnrecht tegenover vader en Bocholtcoa­ch Luc Boiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium