Het Belang van Limburg

Scoor een Delvaux of Gucci bij uitverkoop van FOD Financiën

- Thierry Goeman

MERKARTIKE­LEN BRUSSEL Droomt vrouwlief al jaren van een handtas van Delvaux, maar wilt u er geen 3.000 euro aan geven? Of van prijzige pumps van Louboutin? Dan kant u de slag van uw leven slaan, op de Finshop van de FOD Financiën. Weet wel dat het in beslag genomen of verbeurdve­rklaarde luxeartike­len zijn, voordien eigendom van criminelen.

In welke dossiers de merkartike­len in beslag genomen zijn, dat weet de FOD Financiën zelf niet. “Wij verkopen ze via de website van Finshop, maar weten nooit van wie ze zijn of van welk dossier ze afkomstig zijn”, zegt de woordvoerd­er. Maar wie een handtas of schoenen koopt, moet beseffen dat ze mogelijk van de vrouw van een drugsbaron komen. Of van een oplichter wiens bezittinge­n zijn aangeslage­n.

In de aanbieding o.a. een Sunset-handtas van Yves Saint Laurent, winkelprij­s rond de 2.000 euro. Hoogste bod tot nu toe: 810 euro. Een handtas van Louis Vuitton staat nieuw 2.500 euro geprijsd in de winkel. Het hoogste bod staat nu op 910 euro. Of wat dacht u van een paar Fetish Peep-pumps van Louboutin? Nieuwprijs zo’n 800 euro, nu nog maar 250 euro op geboden. Een riem van Gucci (in originele verpakking) heeft u als u meer biedt dan de 235 euro die nu werd ingezet. Fans weten dat hij in de winkel al snel zo’n 500 euro kost. Voor 62 euro heeft u (voorlopig) een bruinleder­en portefeuil­le van Delvaux. Deze is duidelijk niet nieuw. Er heeft al veel (misdaad)geld ingezeten. Om maar te zeggen dat er koopjes te doen zijn, al kunnen de prijzen nog serieus oplopen, want bieden kan nog tot 13 november. Vorig jaar brachten deze veilingen 17,91 miljoen voor de staat op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium