Het Belang van Limburg

Hasseltse masseur krijgt 30 maanden cel voor verkrachti­ng

- Geert Houben

RECHTBANK HASSELT Een 50-jarige masseur met praktijk in Hasselt is vrijdag veroordeel­d tot 30 maanden cel voor de verkrachti­ng van een vrouw. Een tweede slachtoffe­r randde hij aan, eveneens op de massagetaf­el.

De zaak van de naar Eindhoven uitgeweken masseur is intussen gesloten. In 2016 behaalde de man zijn diploma. Maar in mei en oktober 2019 leek hij zijn grenzen niet meer te kennen.

Een slachtoffe­r gaf aan klachten te hebben vijf centimeter boven de lies. De liesstreek bleek volgens hem zeer uitgestrek­t te zijn, want hij kwam met zijn vingers aan haar vagina. Vervolgens ging hij over haar heen liggen. Het slachtoffe­r verstijfde. Met veel moeite kon ze pas enkele minuten later uitbrengen: “Dit is me te intiem.” Bij de onderzoeks­rechter gebaarde hij van krommenaas. “Als klanten mij vragen om de lies te masseren, veronderst­el ik dat ze willen dat ik verder ga en er een erogene massage gebeurt.”

Naakt aanbevolen

Bij een tweede slachtoffe­r wreef hij over de schaamlipp­en en ademde zwaar. De vrouw vertelde dat de masseur nooit had aangegeven zo ver te zullen gaan. Op zijn proces had de man telkens een uitleg klaar. “Ik dwing niemand om naakt te gaan, alhoewel het aanbevolen is”, “het is niet mijn probleem dat een vrouw moeite heeft om haar grenzen aan te geven” en “door een spieraando­ening kan het wel eens zijn dat ik uitschuif met mijn vingers”. Het maakte geen indruk op de rechtbank. “Van een gediplomee­rde masseur mag veronderst­eld worden dat hij controle over zijn handen heeft”, aldus het vonnis. “Hij maakte machtsmisb­ruik van de relatie masseur-klant. De handelinge­n kaderen geenszins binnen een normale massage”, aldus de rechter.

Het komt hem op 30 maanden cel en niet op de verhoopte opschortin­g te staan. Aan de twee slachtoffe­rs is de masseur in totaal net geen 13.000 euro verschuldi­gd.

En daarmee is de kous nog niet af. De rechtbank heeft nog bijkomend onderzoek gevraagd naar een derde slachtoffe­r. Dat vervolg is op 3 maart gepland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium