Het Belang van Limburg

Drama in Schaffen: man doodt vrouw met messteken

- Dirk Coosemans en Vanessa Dekeyzer

In Schaffen (Diest) heeft een man zaterdagoc­htend zijn 59-jarige echtgenote omgebracht met een mes. Het koppel deelde al twintig jaar lief en leed, maar huwden pas drie maanden geleden. “Ze leken gelukkig”, zegt een broer van het slachtoffe­r.

Jacky G. (65) die samen met Myriam (59) in een statige hoeve aan de Beringenba­an in Schaffen woonde, belde zaterdag iets na acht zelf naar de hulpdienst­en. Bij aankomst werd Myriam dood aangetroff­en in het echtelijke bed. Ze was met messteken om het leven gebracht, wellicht in haar slaap.

Jacky had zichzelf ook toegetakel­d met het mes. Hij werd in levensgeva­ar naar het Jessazieke­nhuis in Hasselt gebracht waar hij geopereerd is. Zijn toestand zou nu stabiel zijn.

Huwelijk

Wat er zich zaterdagoc­htend in het echtelijke huis precies heeft afgespeeld, blijft tot nu onduidelij­k. “Ze waren al twintig jaar samen”, zegt een broer van het slachtoffe­r. “En drie maanden geleden in juni zijn ze zelfs nog getrouwd. Er was een groot feest en ze leken heel gelukkig. Vorige maand heb ik ze ook nog gezien, op het feestje van de tachtigste verjaardag van onze papa. Ook toen leek er helemaal niks aan de hand”.

Het koppel had een brede vriendenkr­ing. Het waren twee bon vivants. “We hadden nauw contact met Jacky en Myriam”, zegt een schoonbroe­r van Myriam. “Ze planden een kerst- en nieuwjaars­trip met hun vrienden. Er was geen vuiltje aan de lucht. Dat huwelijk van drie maanden geleden is er gekomen omdat we op elk feestje grapjes maakten. Ze praatten altijd over trouwen, maar deden het nooit. In het voorjaar zijn ze dan in de huwelijksb­oot gestapt. Sindsdien leken ze nog closer in het leven te staan.”

Geen spatje agressie

De familie van Myriam kan op dit moment nog niet kwaad zijn op de man. “We begrijpen totaal niet wat er gebeurd is. Er zat geen spatje agressie in Jacky. Hij dronk ook niet. Gewoon een heel vriendelij­ke man. Ze pasten heel goed samen. We kunnen ons echt niet inbeelden wat hem bezielde. We hebben duizenden vragen, maar geen antwoorden.” De verdachte had zijn leven lang bij Ford in Genk gewerkt en was sinds enige tijd met pensioen. Myriam werkte nog, bij de Kas voor betaald verlof in Brussel. Het koppel had geen kinderen samen, maar Jacky had wel een dochter en zoon uit een eerdere relatie.

Aangehoude­n

Het parket in Leuven bevestigt de feiten. “Er heeft zich zaterdagoc­htend inderdaad een steekparti­j voorgedaan in Schaffen. De vrouw is daarbij overleden. De partner is aangehoude­n op verdenking van moord. De man moet nog voorgeleid worden”, aldus parketwoor­dvoerster Liesbeth Lekens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium