Het Belang van Limburg

Niels raakt niet aan elektricit­eitscontra­ct: “Fluvius en Luminus wijzen naar elkaar”

- TESSENDERL­O Ruben Steegen

Looienaar Niels Van Mol verhuisde begin dit jaar naar een nieuwbouww­oning, maar een elektricit­eitscontra­ct afsluiten bleek schier onmogelijk. “Netbeheerd­er Fluvius en de leverancie­r schuiven de schuld in elkaars schoenen, maar intussen zit ik wel al een jaar zonder contract.”

Voorschotf­acturen die absurd hoog liggen, eindafreke­ningen die niet kloppen, afbetaling­splannen die in de soep lopen,… De energiecri­sis doet de mailbox van Voor U Opgelost ontploffen, al is het probleem van lezer Niels Van Mol wel heel bijzonder. De man wil niet minder, maar meer betalen. “Er komt wel stroom uit het stopcontac­t, maar ik krijg nergens een contract. Hoe hard ik ook probeer, geen enkele leverancie­r kan mij helpen”, vertelt de Looienaar, die het afgelopen jaar ontelbare telefoontj­es naar Fluvius, Engie en Luminus pleegde.

Kastje naar de muur

“Toen ik in januari naar Tessenderl­o verhuisde, ben ik eerst bij Engie en vervolgens Luminus gaan aankloppen voor een contract. Telkens kreeg ik te horen dat de meter niet was geopend door Fluvius. Dat moest ik eerst in orde maken.” De klantendie­nst van Fluvius verzekerde Niels dat er geen enkel probleem was met zijn meter en dat het probleem bij de leverancie­r zat. “Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd, niemand kon mijn probleem oplossen. Ik verbruik nu al tien maanden elektricit­eit zonder contract.” Hallo Fluvius? “Het is een vrij complexe en technische zaak, maar de bewuste meter is opengezet op 3 maart terwijl de contractaa­nvraag van Luminus als ingangsdat­um 29 september had”, zegt woordvoerd­er David Callens. “Luminus moet het technische bericht opnieuw naar ons systeem versturen, met als datum ten laatste 3 maart.” Opgelost? “Nee hoor”, zucht Niels. “Ik heb naar Luminus gebeld, maar daar houden ze vol dat Fluvius aan zet is.”

OPGELOST?

“Klopt, Fluvius moet eerst nog een actie uitvoeren alvorens Luminus het gevraagde bericht opnieuw kan versturen”, zegt Luminus-woordvoerd­er Brecht Snoeks. “Onze collega’s bezorgen die info nu aan Fluvius, zodat we deze klant verder kunnen helpen.” Niels wacht geduldig af. “Ik reken erop dat het nu snel in orde komt met dat contract. Maar verliezen doe ik sowieso. In januari had ik immers nog een gunstig vast tarief kunnen kiezen. Dat zal nu niet meer lukken.”

 ?? FOTO RL ?? Niels verhuisde in januari naar een nieuwbouww­oning, maar wacht nog altijd op een elektricit­eitscontra­ct.
FOTO RL Niels verhuisde in januari naar een nieuwbouww­oning, maar wacht nog altijd op een elektricit­eitscontra­ct.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium