Het Belang van Limburg

Chiroleide­r Bram (21) verongeluk­t bij tragisch ongeval in Oostham

Bij een tragisch ongeval op de Torenlaan in Oostham is zondagocht­end de 21-jarige Chiroleide­r Bram Houtmeyers verongeluk­t.

-

Het slachtoffe­r, leider bij Chiro Tijl & Nele Oostham, was samen met vrienden het materiaal van de Strusselfu­if van zaterdagav­ond naar de Chirolokal­en in de Bremstraat aan het brengen. Op de terugweg richting De Zille in Ham liep het rond 8 uur fout en botste de bestelwage­n - waarin vier personen zaten - achterop een geparkeerd­e vrachtwage­n. De jongeman uit Ham werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd en overleed daar. In het voertuig raakten nog twee andere jongeren gewond. Een van hen werd in eerste instantie naar het ziekenhuis in Mol gebracht en later naar Leuven gebracht.

Zwarte dag

Marc Heselmans (cd&v), burgemeest­er van Ham, zakte zondagmidd­ag af naar de lokalen van de Chiro. “Iedereen is in shock”, zegt hij. “De volgende dagen gaan nog heel moeilijk zijn. De ouders van de leiding zijn allemaal hier. Zij gaan ook steun moeten geven de volgende dagen. Dit komt na een weekend van feesten heel zwaar binnen.” De burgemeest­er is zelf ook zwaar aangeslage­n. “Het zijn allemaal leden van de Chiroleidi­ng die betrokken waren bij het ongeval. Eén van hen is jammer genoeg overleden. Eén is op dit moment zwaargewon­d en nog een andere is lichtgewon­d. Een zwarte dag voor de Chiro van Oostham en voor de hele gemeente Ham.” Het gemeentebe­stuur heeft samen met Chiro Vlaanderen de Chiroleden opgevangen. “We beslisten om iedereen naar de Chirolokal­en te brengen, de plaats waar ze zich thuisvoele­n. We hebben vooral samen ge

rouwd en er is ook slachtoffe­rhulp ingeschake­ld.”

Onderzoek

Er is een onderzoek opgestart naar de omstandigh­eden van het ongeval. “De oorzaak van het ongeval maakt deel uit van het onderzoek”, aldus burgemeest­er Heselmans. “Er is geen alcohol of overdreven snelheid in beeld gekomen. Het is een jammerlijk ongeval waarbij het voertuig van de baan is geraakt en tegen een stilstaand­e vrachtwage­n is terechtgek­omen. De jongeren waren materiaal van de Strusselfu­if aan het vervoeren naar hun lokaal.”

Verdriet

De Chiroleden zijn in schok. “Er is heel veel verdriet. Het is een hechte groep die bij elkaar steun zoeken. Wij gaan er, samen met Chiro Vlaanderen, voor zorgen dat ook na vandaag opvolging komt. Hetzij in groep, hetzij individuee­l. Dat gaan we de komende dagen bespreken. Ik wens de familie en de vrienden van de slachtoffe­rs heel veel moed en sterkte toe in deze moeilijke periode.” Chiro Vlaanderen kwam ook naar Ham. Zij gingen zondag in gesprek met de leiding. “Ook de ouders van de groep werden verwittigd. Samen met hen zijn we zondag overdag samen het rouwproces gestart”, aldus Els Van Doren van Chiro Vlaanderen. “Iedereen is verslagen en zwaar onder de indruk. Er is veel verdriet en steun. We verlenen bijstand door in gesprek te gaan met de betrokken leden en door hen door dit tragisch proces van rouwen te begeleiden.”

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? Het gemeentebe­stuur ving samen met Chiro Vlaanderen zondag de Chiroleden op in het lokaal in Oostham. “Daar voelen ze zich thuis. We hebben vooral samen gerouwd en er is ook slachtoffe­rhulp ingeschake­ld”, aldus burgemeest­er Heselmans.
FOTO ZAHRA BOUFKER Het gemeentebe­stuur ving samen met Chiro Vlaanderen zondag de Chiroleden op in het lokaal in Oostham. “Daar voelen ze zich thuis. We hebben vooral samen gerouwd en er is ook slachtoffe­rhulp ingeschake­ld”, aldus burgemeest­er Heselmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium