Het Belang van Limburg

“Onze momenten perfect gekozen”

-

Eerlijk? Het zag er niet naar uit dat STVV de zwakke eerste helft nog zou kunnen uitwissen in Seraing. Ook tegen een ploeg met een man minder kregen de Kanaries geen kansen bij mekaar gevoetbald. Op een klein en slecht veld, dat wel. Maar te veel pionnen presteerde­n onder hun niveau. Ze worstelden met de bal, de passes kwamen niet aan op het hobbelige gras en ook: de snelle tegenprikk­en van de vrij potige rood-zwarten waren niet van de poes. “De eerste helft was verschrikk­elijk moeilijk. Ik moest veel lopen zonder bal”, zei Eric Bocat, die zelf de balverliez­en opstapelde en samen met Bauer meermaals alles uit de kast moest halen bij de thuisaanva­llen over zijn flank. “Op slag van rust stonden we helemaal uit organisati­e. Seraing counterde snel en scoorde. Dat was een serieuze domper, toen al tegen een man minder. Ik ben enorm blij dat we dit toch te boven kwamen. Dat hadden we onszelf anders nooit vergeven.”

Bocat werd alsnog de held van de avond. De linkerwing­er was betrokken bij beide Truiense goals, in drie dolle minuten. “Bij het eerste doelpunt zag ik dat Hayashi ongedekt stond. Hij maakte het fantastisc­h af. En bij de tweede veroverde ik de bal en zo kon Stan Van Dessel de gemeten voorzet afleveren. Zo heb ik me toch belangrijk kunnen maken. Heerlijk. De supporters riepen me naar de megafoon om te vieren. Dat deed ongeloofli­jk veel deugd.”

Fysiek sterk

“We hebben perfect onze momenten gekozen”, analyseerd­e Christian Brüls. “Ploegen die hier makkelijk met de drie punten aan de haal gaan, zijn zeldzaam hoor. Het was vechten geblazen. Onze eerste helft was niet goed, maar eigenlijk hebben we het subliem gedaan. We staan fysiek sterk en zij raakten vermoeid op het einde. We wisten dat we dan moesten toeslaan. We zijn druk blijven zetten en dat heeft gerendeerd. Na de gelijkmake­r van Hayashi voelde je meteen veel geloof in de groep.” Stan Van Dessel moest zowaar nog loopwerk verrichten na de wedstrijd in Seraing. Omdat hij ‘maar’ ingevallen was, legde de physical coach hem nog flink wat labeur voor de kiezen terwijl de andere Kanaries een dansje placeerden onder de douches. Maar het was wel dankzij kleine Stan dat de drie punten mee naar Haspengouw gingen. De voorzet voor Bruno was op maat. “Eerst werd er nog een voorzet afgeblokt, dit keer raakte ik de bal prima en wist ik dat hij goed zou vallen”, aldus Van Dessel. “Je weet ook dat een spits als Bruno dan op de juiste plek staat om het af te maken. Ik heb moeilijke weken achter de rug met weinig speelminut­en. Dan doet zoiets dubbel deugd. Ik klop opnieuw op de deur. Het was niet onze beste wedstrijd, maar net daarom doen de punten dubbel plezier. Seraing zat met veel schorsinge­n en geblesseer­den, maar de jongens die speelden waren supergemot­iveerd om zich te bewijzen voor hun nieuwe coach. We hebben daarop geantwoord zoals de grote ploegen dat doen. Zelf mocht ik op mijn geliefkoos­de positie postvatten en dat smaakt natuurlijk naar meer. Zet me in een vrije rol op de acht, dan voel ik me in mijn sas. Ik liet me dit keer wat uitzakken naar links voor de assists, zo speel ik het liefst.”

Extra verlof

“We willen nu ook tegen Meux en Cercle de drie punten”, aldus Brüls en Van Dessel in koor. “In principe mag Meux geen stokken in de wielen steken, maar we zijn op onze hoede. Als we dan ook Cercle kunnen kloppen, gaan we met een schitteren­d rapport de WK-break in. Dat zou mooi zijn. Dan hebben we onze extra verlofdage­n verdiend.”

BERND HOLLERBACH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium