Het Belang van Limburg

“Ambities bijstellen? Met 23 punten ga je er gegarandee­rd uit”

-

Eind goed al goed. Voor Bernd Hollerbach hoefde het zaterdag na de 1-2-zege in Seraing niet meer te zijn. “Ik ben blij met de drie punten. En met onze reactie na de rust.”

Nee, een schoonheid­sprijs zal de STVV-trainer niet snel winnen. Maar daar heeft hij ook lak aan. Realisme, dat predikt hij nu al een seizoen lang. En dat loont. “Ik wist dat dit een moeilijke trip zou worden. Dat is altijd zo, als je moet opboksen tegen een ploeg die pas van trainer heeft gewisseld. Dan komen er onvermoede krachten vrij bij de spelers. Dat zag je ook bij Seraing. Die jongens gingen er vol voor in de duels. Ik vond nochtans dat wij goed begonnen waren aan de partij. Maar we vergaten te scoren en dan overkwam ons hetzelfde als in Waregem. We wisten het niet meer en gaven een domme goal weg. Pure naïviteit. Tegen tien man mag je nooit zo’n doelpunt slikken.”

Impact van invallers

Gevolg: tijdens de rust moesten enkele puntjes op de i’s worden gezet. “Onze reactie na de rust was in orde. We zijn ondanks de achterstan­d altijd rustig gebleven, hebben geprobeerd via de flanken openingen te creëren en uiteindeli­jk leverde dat geduldige spel ook twee mooie doelpunten op. Wat mij in deze ploeg enorm bevalt, is de mentalitei­t. Het bewijs: de invallers hebben vaak een impact.

Ook vandaag weer. Net als in Westerlo.”

23 punten. Twaalf meer dan de rode lantaarn. Wordt het niet stilaan tijd om de ambities bij te stellen? Voorspelba­ar antwoord: “Neen. Kijk eens naar wie achter ons staat. Anderlecht, Charleroi, KV Mechelen. Niet niks. Soms kan het snel gaan. Dus op naar de 40 punten. Ik denk dat we dit seizoen op z’n minst 37 punten nodig hebben voor het behoud. Met 23 ga je er gegarandee­rd uit.” Alweer: realisme. Hoe dan ook, zaterdag spelen de Kanaries tegen Cercle Brugge niet enkel voor de drie punten. Ook voor extra vakantieda­gen. Hoeveel? “Dat zal ik na de wedstrijd wel vertellen”, gniffelde Hollerbach.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Bernd Hollerbach: “De invallers hadden weer een impact.”
FOTO DICK DEMEY Bernd Hollerbach: “De invallers hadden weer een impact.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium