Het Belang van Limburg

13 op 24 maar Hoefkens maakt zich “totaal geen zorgen”

-

Club Brugge speelde een non-match, waarin het amper een kans bij elkaar speelde, waarin de defensie weer vermijdbar­e goals weggaf en waarin AA Gent ondanks twee dagen minder rust meer grinta toonde. “Voor dat laatste heb ik geen verklaring”, zei coach Carl Hoefkens. “Feit is dat we goed begonnen, maar dan een goal incasseerd­en. En alles wat we nadien brachten, was veel te weinig.”

Voor de tweede keer in drie matchen ging vooral Boyata de mist in. Hij die gehaald werd voor zijn ervaring, zorgde opnieuw voor onrust. Buchanan, Jutgla, Sowah, Lang, Yaremchuk: de offensieve weelde is enorm, maar ze maakten niets klaar. Zelfs aanvoerder Vanaken, de degelijkhe­id zelve, zat totaal niet in de match. Dan weet je het wel. “Het was een collectief falen”, aldus Hoefkens. “Ik kijk ook naar mezelf.”

Elf punten achter op Genk

Voor Club was het de vierde competitie­nederlaag. In zestien matchen liet het nu al zestien punten liggen. Racing Genk gaf nog maar vijf stuks prijs en dan hoef je geen wiskundige te zijn om te weten dat de achterstan­d op de leider elf (!) punten bedraagt. Maar Hoefkens wil niet aan doemdenken doen. De slechte statistiek­en die hij voor de voeten gegooid krijgt – 13 op 24 en maar een van de laatste vijf duels gewonnen –, wuift hij weg. “Daar zaten ook Champions League-wedstrijde­n bij, dus ik maak mij daar totaal geen zorgen over. Ik ga ook absoluut geen energie verspillen in het kijken naar het klassement.” Hoefkens heeft één geluk: na zondag gaat het blok erop en is het tijd voor het WK. Gezien de dalende vormcurves van zijn spelers dreigde de kloof met Genk anders nog groter te worden. “Ik zal vooral heel blij zijn als het WK gedáán is”, zegt Hoefkens. “We zitten met veel internatio­nals die uitkijken naar dat toernooi. Het speelt sowieso in de hoofden. Natuurlijk hoop ik op goeie resultaten voor de Belgen en voor mijn spelers die geselectee­rd zijn, maar hoe sneller het achter de rug is, hoe liever. Zodat iedereen weer enkel en alleen met Club Brugge kan bezig zijn.” Kijk naar Nielsen, die kans maakt om mee te gaan met Denemarken en daar logischerw­ijze van wakker ligt. “Na zo’n match als vandaag is het moeilijk om in slaap te vallen en dit keer is het nog erger, want morgen maken ze de definitiev­e WK-selectie bekend”, zei de middenveld­er.

Internatio­nal of tien

Doordat Hoefkens aangeeft dat het in de hoofden speelt, vragen we ons wel af: gaan al die mannen die van Qatar dromen er eigenlijk nog vol voor? Het zou een verklaring kunnen zijn voor het mindere presteren van de laatste weken, zeker omdat het om een speler of tien gaat. Maar zover wil de Clubcoach niet gaan. “Dat ze bezig zijn met dat WK, wil nog niet zeggen dat dat een excuus is voor een prestatie als vandaag. Deze nederlaag is trouwens ook niet het einde van de wereld. Het is een serieuze uitschuive­r, die je absoluut wil vermijden. Maar als we de juiste conclusies trekken, kunnen we als ploeg opnieuw opstaan.”

AA GENT: Nardi; Okumu (87’ Godeau), Ngadeu, Torunarigh­a; Salah (78’ Depoitre), Odjidja (87’ De Sart), Kums, Nurio (57’ Castro-Montes); Hjulsager, Hong (87’ Hauge); Cuypers

CLUB BRUGGE: Mignolet; Boyata (46’ Odoi), Mechele, Meijer; Buchanan, Nielsen, Onyedika, Vanaken, Sobol (46’ Skov Olsen); Sowah (60’ Lang), Jutgla (60’ Yaremchuk)

DOELPUNTEN: 9’ Cuypers 1-0, 29’ Ngadeu 2-0 GELE KAARTEN: Onyedika, Vanaken, Nurio, Odoi, Buchanan, Skov Olsen

SCHEIDSREC­HTER: Lothar D’Hondt

SIMON MIGNOLET

 ?? FOTO BELGA ?? Nielsen gaf toe vooral met de Deense WK-selectie in zijn hoofd te zitten.
FOTO BELGA Nielsen gaf toe vooral met de Deense WK-selectie in zijn hoofd te zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium