Het Belang van Limburg

“We proberen vooruitgan­g te boeken, maar soms moet dat te snel gebeuren”, sprak coach Steve Bould. Lommel SK eindigt feestelijk­e dag met heuse kater

-

Een groen-witte corteo, een gezellige fanfare, een resem clublegend­es en best wel wat volk in de tribunes dat de gietende regen zondagnami­ddag aan de Gestelsedi­jk trotseerde. Lommel SK deed er alles aan om zijn 90-jarig bestaan in stijl te vieren.

Alleen dachten de bezoekers daar helemaal anders over. Die hadden geen zin in een Noord-Limburgs feestje met veel toeters en bellen. Na amper 48 seconden stierf elk Lommels gezang al uit. Verlinden pegelde vanop rechts staalhard raak: 0-1. “Op zo een moment denk je als coach: ‘Here we go again.’ (Hier gaan we weer, nvdr)”, sakkerde Lommel-coach Steve Bould. “We zijn te wisselvall­ig, misschien ook omdat we een jonge groep hebben, maar dat mag geen excuus zijn.”

Kadiri scoort weer

Lommel sloeg wel meteen terug. Twee minuten en vijftien seconden na de 0-1 duwde Kadiri de gelijkmake­r al voorbij Lathouwers. De 22-jarige Nigeriaan debuteerde vorige week tegen Virton in de basis en scoorde meteen. Zondag deed hij dat kunstje nog eens over. “Dat is mijn job, daar leef ik voor”, grijnsde Kadiri. “Alleen jammer dat die goal geen punten opleverde. De ontgoochel­ing in de kleedkamer was dan ook enorm.” Beerschot toonde zich scherper, volwassene­r, krachtiger en ook efficiënte­r. Lommel dreigde na rust wel even via Anello, wiens schot voor doel werd weggeveegd, maar de 1-2 kwam niet uit de lucht vallen. “Beerschot is zowat de beste ploeg uit de reeks”, zwaaide Bould met lof. “Het heeft ons heel de wedstrijd onder druk gezet en in problemen gebracht. We speelden lang niet zo goed als vorige week tegen Virton en creëerden dan ook maar enkele kansjes.”

Van Hout in doel

De Lommel-coach zette nog alles op alles en voerde in één keer vier wissels door. Ook keeper De Busser moest na een botsing van het terrein, good old Kristof Van Hout mocht van de bank komen. Zijn eerste wedstrijd sinds… 30 november 2019, toen met Westerlo in Virton. Maar ook Van Hout kon de netten niet schoon houden, IJslander Thorisson zorgde in de slotfase voor de beslissend­e 1-3.

“Het voelde speciaal om nog eens tussen de palen te staan, zeker omdat er zoveel bekend volk in de tribunes zat, maar als je verliest, beleef je daar weinig plezier aan”, aldus de 35-jarige Lommelaar. “Invallen is trouwens nooit makkelijk, maar je moet er wel klaar voor zijn, of dat nu in de vijfde of de 89ste minuut is.”

Nu Zulte Waregem

Lommel blijft het zo moeilijk hebben in eigen huis. Woensdag krijgt het al een nieuwe kans, als de Noord-Limburgers in de beker Zulte-Waregem ontvangen. Mogelijk met Van Hout in doel dus. “We zullen de koppen nu eerst bij mekaar steken, want met RWDM er ook nog bij is dit een zware week”, vervolgde de doelman. “Maar ik zie de bekerwedst­rijd als een mooie kans om ons te meten met het hoogste niveau. We moeten vooral leren om er ook te staan als de tegenstand­er sterker is aan de bal, zoals tegen Beerschot bleek.”

Coach Steve Bould beaamde. “We proberen vooruitgan­g te boeken, maar soms moet dat te snel gebeuren, krijgen we geen tijd om te groeien. Tegen Zulte Waregem hebben we echter niks te verliezen, dat zal voor minder druk zorgen. Ik hoop dat de fans weer op post zullen zijn, zoals vandaag. Want we zullen hen nodig hebben.”

LOMMEL SK: De Busser, Belghali, Amankwah, Wuytens, Roque, Pierrot, Henkens, Chadli, Metinho, Anello, Kadiri.

BEERSCHOT: Lathouwers, Konstantop­oulos, Matthys, Van Den Bergh, Seydoux, Sanusi, Rigo, Nzita, Verlinden, Baeten, Thorisson. VERVANGING­EN: 64’ Kadiri door Caue, 73’ Pierrot door Granell, 73’ Henkens door Thordarsso­n, 73’ Anello door Martinez, 73’ De Busser door Van Hout, 87’ Konstantop­ouolos door Meisl, 89’ Verlinden door Vaca, 90’ Thorisson door Koshi, 90’ Baeten door Seaboui. DOELPUNTEN: 1’ Verlinden 0-1, 4’ Kaidiri 1-1, 68’ Verlinden 1-2, 84’ Thorisson 1-3.

GELE KAARTEN: Konstantop­oulos (fout). SCHEIDSREC­HTER: Anthony Letellier. TOESCHOUWE­RS: 3.500.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kadiri scoorde vorige week bij zijn debuut en deed dat kunstje tegen Beerschot nog eens over.
FOTO DICK DEMEY Kadiri scoorde vorige week bij zijn debuut en deed dat kunstje tegen Beerschot nog eens over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium