Het Belang van Limburg

Jong Genk geeft punt uit handen

- Jimmy De Schrijver

LIERSE K. JONG GENK 1B 4 2 Jong Genk maakte tot drie minuten voor het einde aanspraak op een gelijkspel in Lierse, maar Van Acker en Libert trapten de Genkse droom aan diggelen: 4-2.

Jong Genk kwam na gestuntel van Raemaekers via Németh op voorsprong. Op het half uur floot ref Simonini een strafschop­fout op Godts niet. “Daar hadden we op 0-2 kunnen komen”, wist Somers. Een kantelpunt, want daarna nam de thuisploeg de controle over. Net voor rust werd het via een owngoal van Dierckx en een schot van Rocha nog 2-1 voor Lierse. Jong Genk ging op zoek naar de gelijkmake­r. Németh kopte eerst nog tegen de lat en tien minuten voor tijd scoorde Godts de gelijkmake­r. De hekkenslui­ter had uitzicht op een punt buitenshui­s, maar Van Acker en Libert schoten in de toegevoegd­e tijd de Genkse hoop op een gelijkspel aan diggelen. “Het blok stond twee keer veertig minuten goed, maar zowel op het einde van de eerste helft als op het einde van de match verloren we de scherpte en kregen we het deksel op de neus. Op dit niveau betaal je dat cash”, zuchtte spelverdel­er Jay-Dee Geusens.

Ook trainer Hans Somers zag dat het venijn twee keer in de staart zat. “Ik ben niet snel kwaad, maar deze keer zat het er wel tegen. Dat hebben de spelers tijdens de rust gemerkt. Lierse is sterk op stilstaand­e fases en twee keer verliezen we in de laatste vijf minuten onze focus. In profvoetba­l wordt dit afgestraft.” Jong Genk blijft laatste en ontvangt volgende speeldag KMSK Deinze.

LIERSE KEMPENZONE­N: Delanghe – De Schrijver, Raemaekers, Pupe, Walbrecq (69’ Tabekou) – Van Acker (90+3’ Libert), De Schryver (90+1’ Gillekens) – Poelmans, Vekemans (69’ Brebels), Schouterde­n (90+1’ Laes) – Rocha.

JONG GENK: Leysen – Rommens, Ouattara (46’ Didden), Dierckx, Carstensen (61’ Martens) – Bangoura, Geusens, Arabaci – Godts (85’ Nuozzi), Németh (75’ Diawara), Galarza (61’ Swerts). DOELPUNTEN: 10’ Németh 0-1, 43’ Dierckx (owngoal) 1-1, 45’ Rocha 2-1, 80’ Godts 2-2, 87’ Van Acker 3-2, 90+4’ Libert 4-2. SCHEIDSREC­HTER: Matonga Simonini.