Het Belang van Limburg

Coach Marjorie Heuls: “Dit is een vertrekpun­t voor Nina”

-

“Deze medaille is het resultaat van veerkracht en doorzettin­gsvermogen”, zegt coach Marjorie Heuls over het brons van Nina Derwael. “Het is een vertrekpun­t voor de olympische cyclus naar Parijs.”

“Na die tweede plaats in de kwalificat­ies was het normaal dat we toch op goud gingen hopen”, vertelt Marjorie Heuls. “Maar er zaten meisjes in de finale met een hogere startwaard­e en als die hun oefening goed uitvoeren is het normaal dat ze voor je eindigen. Nina heeft een heel mooie oefening gebracht, ze had alles onder controle. Ze is heel tevreden met wat ze heeft gebracht na haar break en de late herstart. Ze had onderweg kunnen afhaken, maar ze heeft zich vastgebete­n en is elke dag komen werken. Een bronzen medaille is het resultaat.”

Heuls heeft de voorbije week vergaderd met coaches en juryleden over de waardering van de Derwael-Fenton, Nina’s eigen element dat nu twee tienden lager beloond wordt. Na de kwalificat­ies was er nog hoop om dat terug te schroeven, nu niet meer. Dat moet de Franse coach meenemen bij de samenstell­ing van een nieuwe oefening voor haar kampioene. Het is niet uitgeslote­n, maar ook niet beslist, dat de Derwael-Fenton daarbij sneuvelt.

Heuls: “We begrijpen deze nieuwe regel niet zo goed, maar we moeten ons aanpassen. We moeten nu gaan sleutelen aan de samenstell­ing van haar oefening, de juiste elementen zoeken om een hogere startwaard­e te bekomen. Dat is duidelijk. Maar ook als ze hier goud had gewonnen, hadden we haar oefening veranderd. Daar waren we al mee bezig. Elke nieuwe olympische cyclus vergt een nieuwe oefening en heeft nieuwe concurrent­en. Dat maakt het interessan­t en verrijkend voor een coach. Voor Nina is dit een mooie uitdaging voor de twee komende jaren. Dit is geen nederlaag, maar een vertrekpun­t. Het is beter om iemand te moeten inhalen dan omgekeerd.”

 ?? FOTO BELGA ?? Coach Marjorie Heuls met Lisa Vaelen (6de aan sprong) en Nina Derwael (3de aan brug).
FOTO BELGA Coach Marjorie Heuls met Lisa Vaelen (6de aan sprong) en Nina Derwael (3de aan brug).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium