Het Belang van Limburg

Gombeer en Schreurs snellen naar winst in uitgeregen­d Tongeren

- Gert Sillen

VELDLOPEN LIMBURGS CROSS CRITERIUM Matthias Gombeer (LOOI) uit het Oost-Vlaamse Hamme en Anne Schreurs (GENK) uit As zijn de winnaars geworden van de eerste manche van het Limburgs Cross Criterium in een uitgeregen­d Tongeren.

Met Matthias Gombeer (23) is de winnaar van de laatste LCC-wedstrijd van vorig seizoen ook de winnaar geworden van de eerste LCC-manche van dit seizoen. De Oost-Vlaming met Looise roots kende een weifelende start, maar nam daarna over zonder om te kijken. “De tegenstand was inderdaad heel snel aan de race begonnen, maar na een halve ronde kon ik al naar de leiding stomen. Ik voelde me goed, heel goed. Het trainingsw­erk met de vele kilometers werpt zijn vruchten af. Alleen in de derde ronde kende ik verval en naderde Arne Agten, maar ik kon snel herstellen van de dip. Ik probeer voor Nieuwjaar aan zoveel mogelijk LCC-wedstrijde­n deel te nemen. In januari en februari moet ik me vooral richten op mijn universita­ire studies LO en Bewegingsw­etenschapp­en. Of ik dan telkens vanuit Hamme de trip maak naar Limburg om te crossen? Half en half. Ik bezoek op zaterdag mijn oma in Tessenderl­o en blijf er dan ook slapen zodat het traject een beetje ingekort wordt.” Arne Agten en Simon Eeckhout vervolledi­gden het podium.

Bij de vrouwen had Anne Schreurs (29), ook al is het een veldloop, een straatleng­te voorsprong. Net als vorig jaar won dus Schreurs, die fris als een hoentje de meet passeerde. “Als je weet dat je een comfortabe­le voorsprong hebt, maak je het natuurlijk zo zwaar als je wil. Er komen nog wedstrijde­n aan, maar het loopgevoel is veel beter dan in 2021. Ik vind het leuk opnieuw aan het crossseizo­en te kunnen beginnen en hoop vooral voor Nieuwjaar het LCC-klassement naar mijn hand te zetten, om me in 2023 vooral te richten op de Vlaamse en Belgische kampioensc­happen. Dat de afstand op de kampioensc­happen naar 9 km zal worden opgetrokke­n, moet zeker in mijn voordeel spelen.”

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Matthias Gombeer mag de handen in de lucht gooien.
FOTO PATRICK SMETS Matthias Gombeer mag de handen in de lucht gooien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium