Het Belang van Limburg

VOLLEYBAL Maaseik rekent af met bekertraum­a

- Lars Aussems

Greenyard Maaseik heeft de revanche voor de vroege bekerexit van vorig seizoen beet. Dit keer wonnen de Limburgers wél in Aalst, na een spannende partij: 1-3. Maaseik is klaar voor de CEV-match woensdag in Zagreb.

AALST 1 MAASEIK 3 BEKER VAN BELGIË 1/4E FINALE

Met Aalst-Maaseik kregen we een kopie van de kwartfinal­e van vorig jaar. Toen werden de Maaslander­s pijnlijk genoeg gewipt. Een zware teleurstel­ling die de troepen van Fulvio Bertini nu wilden vermijden.

Van bij de start was het duidelijk dat beide teams erg aan mekaar gewaagd waren. Vier sets lang kregen we volop strijd. Er werden kloofjes uitgebouwd langs beide kanten, maar die werden telkens weer dichtgered­en. Hoofdrolsp­elers bij Aalst waren vooral Overbeeke, Van De Velde en Bogachev. Bij Maaseik vormden Reggers, Bartos en Protopsalt­is het gevaarlijk­ste trio.

Sets één en twee kregen een nagenoeg zelfde scenario, met telkens een andere winnaar. Een ontketende Overbeeke zette Aalst prima op weg, maar met een winner en twee aces op rij hing Bartos net op tijd de bordjes gelijk in set twee. De Maaseikse trein was nu helemaal vertrokken, maar Aalst bleef keer op keer terugkomen. Protopsalt­is kwam met zijn vijfde ace op de proppen, maar voor de definitiev­e afscheidin­g was het wachten tot aan money time. Invaller Cox kwam met een goed opslagreek­sje en dan toonde Reggers nog maar eens zijn klasse. Over 19-21 ging Maaseik naar 2225 en 1-2.

Mooi om te zien hoe beide teams bleven knokken tot de laatste minuut. Een échte bekermatch. Bij 17-18 kwam Maaseik voor het eerst op voorsprong in die vierde set. Protopsalt­is was cruciaal met nóg twee aces. Duidelijk de specialite­it van het huis. De Griek zou eindigen op acht winners (!) vanop de opslaglijn. Greenyard rook bloed en duwde door. Op individuel­e klasse had het plots een vierpunten­kloof beet (18-22). De Maaslander­s leken zo op weg naar 1-3, maar een sterk Aalst reed het gat wéér volledig dicht. In een zenuwslope­nd slot kreeg de thuisploeg zelfs twee setballen, maar enkele geweldige Maaseikse reddingen en een uitstekend­e Protopsalt­is beslisten. Bij de eerste Limburgse setbal was het, na een videocheck, bingo.

Halve finale tegen Roeselare

“Het was nipt”, lachte een goede middenman Elias Thys achteraf. “Aalst was sterker dan een week eerder in de competitie. Thuis kunnen ze altijd iets meer. Gelukkig slaagden we er op de cruciale momenten in om nog net dat tikkeltje extra te brengen. De halve finale is in the pocket. Na vorig jaar een mooie revanche.” In die halve finale wacht Roeselare. “Een finale avant la lettre”, knikt Thys. “Maar we zijn daar nog niet mee bezig. Eerst willen we winnen in Zagreb. Het is een druk schema, hopelijk blijft iedereen fit.”

SETS: 25-20, 20-25, 22-25, 25-27.

AALST: Bogachev, Heckel, Hoff, Bogachev, Overbeeke, Saaremaa, libero: Baetens. Vielen in: Monteiro, Jansons.

MAASEIK: Bartos, Thys, Vanker, Protopsalt­is, Reggers, Fornés, libero: Ottevanger. Vielen in: Cox.

 ?? FOTO GREGORY VAN GANSEN ?? Vreugde bij Maaseik dat in de halve finale tegen Roeselare speelt.
FOTO GREGORY VAN GANSEN Vreugde bij Maaseik dat in de halve finale tegen Roeselare speelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium