Het Belang van Limburg

Mavo raapt knap een puntje in Namen

-

Ook in zijn derde uitmatch van het seizoen heeft Dilsen-Stokkem geoogst. Mavo zwichtte pas in de tiebreak voor nummer twee Namen (2-3) en klimt (met een match minder op de teller) naar plaats vijf in het klassement.

Namen is de enige ploeg die na vijf speeldagen enigszins in het kielzog van leider Maaseik B kon blijven. Promovendu­s Dilsen-Stokkem, probleemlo­os meedraaien­d in de subtop, maakte zonder druk de verplaatsi­ng naar het Centre Sportif de Bouge.

Na een pandoering in set drie sleepte de garde van Maarten Michiels tegen alle verwachtin­gen in nog een tiebreak uit de brand. Aanvallers Vanminsel en Aerts hadden zich immers net op tijd weer in de match geknokt. In de decider leek Mavo bij 1-4 zelfs op weg naar een stunt, maar de thuisploeg powerde zich dan toch nog naar de overwinnin­g. De bezoekers reisden tevreden terug naar het Maasland en bouwen verder aan hun uitreputat­ie. In drie uitmatchen sprokkelde Mavo al zes punten.

“Na die bolwassing in set drie heb ik wat gedraaid in mijn opstelling”, legt Michiels uit. “Receptie-hoek Glenn Vanminsel nam ons op sleeptouw en heeft set vier bijna eigenhandi­g in ons voordeel beslist. Bij 1-4 in de tiebreak zag het er even heel goed uit, maar dan bleven we volledig steken in een Namense opslagreek­s. Toch ben ik een tevreden coach. Voor dit punt had ik op voorhand getekend, want Namen heeft veel meer power en gestalte in de rangen dan eender welke ploeg in deze reeks. Zij gaan samen met Maaseik strijden om de titel. Ik durf ons bij het groepje rekenen dat daarachter om plaats drie zal strijden.”

SETS: 21-25, 25-18, 25-10, 18-25, 15-4.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium