Het Belang van Limburg

Titelkandi­daat Geel bijt in Wellens zand

- Rob Kwanten

WELLEN GEEL

NATIONALE 1 DAMES 3 1 Wellen heeft zijn thuisreput­atie nog maar eens in de verf gezet. Geel kreeg in sporthal de Bloken de tweede nederlaag van het seizoen aangesmeer­d en moet daardoor leider Noorderkem­pen even lossen. Wevoc zelf klimt naar een knappe gedeelde vijfde plaats.

Het sterke Geel reisde met een nagenoeg perfect rapport naar Haspengouw. Drie punten pakken was de opdracht als het in het kielzog van Noorderkem­pen wilde blijven. Maar sporthal de Bloken is en blijft een topploegen­kerkhof. De wedstrijd begon gelijkopga­and tot Schaekers sterk begon te serveren.

De aanvalskra­cht van Bungeneers en Degrave zette de thuisploeg op een 1-0-voorsprong. “Daarna ging het licht figuurlijk even uit”, vertelt T2 Jorik Baldewijns. “Door receptione­le en aanvallend­e fouten kwamen we direct 0-8 achter. Ook met diverse wissels kregen we het tij niet meer gekeerd. Geel speelde ons eigenlijk in de vernieling.” Maar het blijft volleybal. Wevoc startte opnieuw sterk in set drie en leek zich vlot op 2-1 te gaan zetten. Tuteleers en Frederickx vlamden Geel echter net op tijd weer in de race. In money time kregen beide teams setballen, maar de zeer sterk ingekomen Emma Dumont hengelde namens Wellen de set binnen.

In set vier gingen de bezoekster­s iets te vaak in de fout om aanspraak te maken op een tiebreak.

“We zijn zeer tevreden met de winst tegen deze sterke tegenstand­er, nummer twee in de stand op het moment dat de wedstrijd op gang gefloten werd. Ik zag een prima collectiev­e prestatie met een glansrol voor onze piepjonge invaller Emma Dumont”, besluit Baldewijns. Buitenshui­s won Wevoc tot dusver nog maar één keer. Of aansluitin­g met de top realistisc­h is zal de komende twee weken duidelijk worden. Wevoc trekt immers achtereenv­olgens naar Zoersel (5e) en Roeselare (2e).

SETS: 25-17, 10-25, 29-27, 25-18.

WELLEN: Goffings 3, J. Bastin, Bungeneers 17, Schaekers 4, Lemmelijn 12, Degrave 21. Libero: S. Bastin. Kwamen in: Briels, Conard, Dumont 3, Smets, Boiten.

GEEL: Cools 1, Coopmans 9, S. Gielis 11, Frederickx 17, De Winter 2, Tuteleers 15. Libero: M. Gielis. Kwamen in: Boeckx 4, Vanhorebee­k 2, Mangelscho­ts.

 ?? FOTO SVDI ?? Lauren Bungeneers.
FOTO SVDI Lauren Bungeneers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium