Het Belang van Limburg

Vinnig Hades zet Bocholt na rust opzij

-

1 3 Een vinnig en gretig Hades heeft zaterdag de derby bij Bocholt gewonnen 1-3. Doelman Wertelaers hield de thuisploeg vóór de rust (0-0) nog meermaals in de wedstrijd, maar twee aarzelinge­n in de thuisdefen­sie waren er uiteindeli­jk te veel aan.

Bocholt-trainer Vandervee had na het verlies in Diegem met drie nieuwkomer­s flink de borstel door zijn basisploeg gehaald, maar de thuisploeg holde vanaf het eerste fluitsigna­al toch achter de feiten aan. Terwijl Convents steevast op doelman Wertelaers stuitte, werd Vandervee langs de lijn haast gek van de ruimte die zijn spelers de bezoekers gunden. Zijn vrees werd al snel waarheid. Ovnicek ging onnodig in de fout binnen de rechthoek, maar een zeer bedrijvige Tony Cinti miste de eerste strafschop uit zijn loopbaan. Toen ook Bongiorno de laatste kans op Wertelaers poeierde, was de voor de thuisploeg gevleide 0-0-ruststand een feit. “Onbegrijpe­lijk”, zuchtte Cinti. “Zoveel panklare kansen en toch zat Bocholt bij de rust nog in de match. Dat is ook het enige was we ons kunnen verwijten, want we speelden echt wel leuk voetbal.” De tweede helft kon voor de bezoekers nochtans niet slechter beginnen. Een lokale hoekschop caprioleer­de tot bij Mathei, die via de paal raak kopte: 1-0. Maar Hades nam de match weer in handen dankzij twee goals van Jelle Vanratinge­n. Eerst op het randje (?) van buitenspel, nadien met het hoofd op een verloren gewaande bal. Een aangeslage­n thuisploeg kon amper nog een vuist maken. Erger nog, een aarzeling tussen Wertelaers en Lenaerts en de daaruitvoo­rtvloeiend­e strafschop stelde Bongiorno in staat om Bocholt helemaal uit te tellen: 1-3.

Weg uit de gevarenzon­e

“Dit is een verdiende zege”, merkte tweevoudig schutter Jelle Vanratinge­n op. “We hebben het goede van de voorbije weken nu niet één, maar twee speelhelft­en aan gehouden. En natuurlijk was de brilscore bij de rust nog sneu, maar uiteindeli­jk hebben we die missers toch rechtgezet. Hopelijk is dit het begin van een mooie reeks, die ons definitief naar de top brengt. Een moeilijk seizoen als vorig jaar wil ik immers liever niet meer meemaken.”

In het lokale kamp stond Siebe Paesen er maar beteuterd bij. De vaardige flankspele­r was nochtans veruit de attractief­ste en gevaarlijk­ste Bocholtena­ar. “Ik ben ook wel tevreden over mijn eigen prestatie, maar daar kopen we nu niks voor. We waren uit op een reactie na de nederlaag in Diegem, maar kwamen overal te kort. De tweede bal was steeds voor Hades, de ruimte kregen we niet gedicht, kortom het was allemaal veel te laks en te plat. En de tegendoelp­unten? De eerste was buitenspel, maar de andere... toch te makkelijk he. Ons herpakken tegen Lebbeke is nu de boodschap.” BOCHOLT: Wertelaers, Ovnicek (69‘ Dirkx), Lenaerts, Doms, Azevedo (78’ Jacobs), Regales, Paesen, Mathei, Boonen (69‘ Bussels), Cascio, Vandersmis­sen.

HADES: Gijbels, Leyssens, Gueroi, Bongiorno, Cinti (89‘ Kaygan), Celen, Jacquemyn, Vanratinge­n (85’ Verbeeck), Elens, Caubergs, Convents (78‘ Efekia).

DOELPUNTEN: 51’ Mathei 1-0, 54’ Vanratinge­n 1-1, 70’ Vanratinge­n 1-2, 75’ Bongiorno (strafschop) 1-3. STRAFSCHOP­PEN: 37‘ Cinti (gemist), 75’ Bongiorno (omgezet). GELE KAARTEN: Lenaerts, Dirkx, Leyssens, Elens. SCHEIDSREC­HTER: Le Pera. TOESCHOUWE­RS: 300. (edst)

?? FOTO DICK DEMEY ?? Vanratinge­n, goed voor twee goals, wordt op de hielen gezeten door Paesen.
FOTO DICK DEMEY Vanratinge­n, goed voor twee goals, wordt op de hielen gezeten door Paesen.