Het Belang van Limburg

Rood voor Wellen-keeper Schevenels kantelmome­nt

-

2 0 Beringen pakte zaterdag drie gouden punten tegen Wellen, maar alle aandacht in het duel tussen beide KVK’s ging naar de uitsluitin­g van doelman Marten Schevenels. Omdat er geen tweede doelman op de bank zat, moest Barend Winkels na twintig minuten onder de lat gaan staan bij Wellen. De frustratie bij de bezoekers was na afloop zo groot, dat de kleedkamer­deur het moest ontgelden.

De rode kaart van Schevenels was hét kantelmome­nt van de wedstrijd. Schevenels pakte de bal buiten de zestien en werd daarvoor uitgeslote­n.

“Ik kon niet anders”, verdedigde scheidsrec­hter Lamberigts zich na afloop. “Een doelman die opzettelij­k handspel begaat buiten zijn doelgebied en zo een aanval van de tegenparti­j onderbreek­t, wordt volgens het reglement bestraft met rood. Hij hield de bal veel te lang vast en er stond een speler van de tegenparti­j in zijn buurt. Na afloop is de doelman trouwens bij mij geweest. Hij was er zich niet bewust van dat hij de bal plukte buiten de zestien.”

Tot overmaat van ramp zaten er vier veldspeler­s en geen invallersd­oelman op de Wellense bank. “Onze tweede doelman Wouter Mensch viel vrijdag uit met een schouderbl­essure. Ik had een jonge doelman kunnen optrommele­n, maar ik opteerde voor vier veldspeler­s”, verduideli­jkte trainer Maxime Annys.

“Niveau refs is dramatisch”

Na afloop was hij in alle staten. “De scheidsrec­hter heeft de partij beslist. Volgens het reglement was dit nooit rood, maar wel geel (ter info: hands buiten de zestien is reglementa­ir gezien wel altijd rood voor een doelman, enkel ingeval van doorglijde­n buiten het zestienmet­ergebied blijft het bij geel, nvdr). Dit was geen doelrijpe kans. Wat niets afdoet aan de zege van Beringen. Ons niveau was niet goed en wij brachten te weinig voetbal. Het is niet de eerste keer dat de scheidsrec­hters in onze reeks falen. Het niveau is dramatisch. Als trainers zijn wij dag en nacht bezig met ons vak en dan worden we zo genekt door flagrante fouten. Schandalig.”

Kleedkamer­deur

De frustratie bij Wellen was na afloop zo groot dat de kleedkamer­deur het moest ontgelden. Er werd zo stevig mee gerammeld, dat een muur een volledige barst vertoonde van boven tot onder. Beringen liet de schade officieel noteren door de scheidsrec­hter. Op het veld had Beringen het ook tegen tien bezoekers moeilijk om zijn wil op te dringen. Gelegenhei­dsdoelman Winkels werd amper aan de tand gevoeld. Op het uur kon Sahuke hem toch kloppen met een rake kopbal en in de slotminuut legde Driessen de tweede thuiszege definitief vast. “Een schoonheid­sprijs verdienden we niet”, gaf Beringen-coach Kurt Van de Paar toe. “Ook na de 1-0 bleven we krampachti­g voetballen. Hopelijk werkt deze zege verlossend. Twaalf op dertig is te weinig. In de volgende periodes moet het beter.”

BERINGEN: Delarbre, Creemers, Demirsoy (88’ Yazgan), McMillen, Montagnino, Vangeel, Visser, Driessen, Gronski (78’ Tarcan), Kislali, Sahuke. KVK WELLEN: Schevenels, Dekens, Houben, Vanderheid­en, Wang (84’ Loshaj), Vandermeul­en (71’ Roman), Poell, Meeus, Van Der Lint (69’ Dethier), Winkels, Ramaekers (30’ Vanderhoef­t). DOELPUNTEN: 60’ Sahuke 1-0, 90’ Driessen 2-0. GELE KAARTEN: Delarbre, Driessen, Meeus, Van Der Lint, Dethier, Dekens.

RODE KAART: 20’ Schevenels. SCHEIDSREC­HTER: Lamberigts. TOESCHOUWE­RS: 185. (jmu) →

www.hbvl.be/fclimburg

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Vangeel en Wang in duel.
FOTO RAYMOND LEMMENS Vangeel en Wang in duel.
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Bekijk de beelden van de fase van de rode kaart op
Olivieri zit bezoeker Leroy op de hielen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Bekijk de beelden van de fase van de rode kaart op Olivieri zit bezoeker Leroy op de hielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium