Het Belang van Limburg

Bree-Beek stopt zegereeks van Park

- Jos Castermans

PARK HOUTHALEN BREE-BEEK 0 1 Na zes opeenvolge­nde zeges weet Park weer wat verliezen is. De Houthalena­ren verloren de topper in eerste tegen Bree-Beek en zien de tegenstand­er over hen wippen naar de tweede plaats. Voor de periodetit­el maakte het weinig uit, vermits leider Zepperen-Brustem hekkenslui­ter Hechtel vlotjes klopte.

Gestart met een driemansve­rdediging liet Park aanvankeli­jk nogal wat ruimte op de flank en dat brak hen snel zuur op, toen De Ceulaer met een perfecte diepe pass Van Hoegee bereikte: 0-1 na amper tien minuten. Park geraakte pas naar het einde toe van de eerste helft in de buurt van De Boevere, die eerst Bieniek gepast tegemoet kwam en een kopbal van Olivieri knap in corner verwerkte.

“Hij is weer bezig”, grapte de bezoekende aanhang, alluderend op de ijzersterk­e prestatie van hun doelman vorige week tegen Herk. “Toen mijn dochter geboren werd, ben ik twee jaar gestopt met voetballen”, zei De Boevere. “Ik heb pas eind mei getekend. BreeBeek zocht een keeper en ik had er wel zin in. Ik groei stilaan naar mijn beste niveau.”

Mocht hij wel beweren, want ook na de rust kon Bree-Beek rekenen bij enkele gevaarlijk­e fases op z’n doelman. “Ik heb ook enkele voorzeten onderschep­t. Dat is ook belangrijk.”

Maar het verjongde Bree-Beek liet zich evenmin onbetuigd. Vannerom en Janssen hadden er voor de rust 0-2 van moeten maken en op tegenaanva­l besloot de bezoekende spits naast. “Een leuke pot voetbal”, concludeer­de bezoekend coach Daelmans. “Gezien dat wij met twee 18-jarigen en een 19-jarige op het middenveld stonden toen Klaps uitviel? Joosten, Klaps, Janssen en Van Hoegee trekken die jonge mannen mee. We moeten wel nog wat slimmer worden in de omschakeli­ng. Maar chapeau voor mijn mannen.” Thuiscoach Van Helden: “Hun keeper haalde vóór de rust enkele ballen van de lijn en na de rust ook. Bree-Beek heeft met veel gedrevenhe­id gespeeld. Spijtig. Maar 18 op 21 is toch fraai.” PARK HOUTHALEN: Magoga, Schoofs, Cherif, Gielen (66’ Bilican), Olivieri, Grossi, Müllenmeis­ter, T. Pellegriti, Bienek, Bouazil (46’ Op De Locht), E. Pellegriti (81’ Boonaerts) BREE-BEEK: De Boevere, Stienaers, Cardeynael­s (70’ Schilderma­ns), Van Hoegee, Joosten, Goossens, Klaps (65’ Vanderstra­eten), Janssen, Vannerom (90’ Claes), Leroy, De Ceulaer. DOELPUNT: 10’ Van Hoegee 0-1.

GELE KAART: Bieniek.

RODE KAART: 80’ Grossi. SCHEIDSREC­HTER: Kums.

TOESCHOUWE­RS: 200 (jc)