Het Belang van Limburg

Grote Heide derde na derbywinst

Coach Van Hout van Achel naar Witgoor

-

2 0 Grote Heide wordt derde in derde provincial­e B na een 2-0-zege in de derby tegen Kaulille. Seppe Abrahams had een voet in beide doelpunten.

De thuisploeg nam een vliegende start, al kwam de voorsprong er wel na een frommeldoe­lpunt van Abrahams. Hij wilde eigenlijk een voorzet op het hoofd van Knefati schilderen, maar de wind droeg de bal over Huibers in doel: 1-0. Daarna kwam Kaulille beter in de wedstrijd en een bedrijvige Eerlings zag hoe Verweyen een voorzet bijna in eigen doel werkte. Halfweg de eerste helft trapte bezoeker Bloemen in het zijnet. Grote Heide kwam na de koffie opnieuw scherper voor de dag en werd daarvoor beloond. Abrahams miste zijn controle, maar bood zo Custers de 2-0 op een gouden schoteltje aan. Die dubbele voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen. Ook al omdat de regen het voetbal er niet beter op maakte en Kaulille er - behalve op een bal tegen de paal - niets meer van bakte. Grote Heide-coach Vanendert was tevreden: “Een slechte wedstrijd kunnen winnen, doet deugd. Al vond ik dat we tot aan het doelpunt de betere ploeg waren. Door het slechte weer kwamen we niet echt aan voetballen toe en was het duidelijk dat we moesten bikkelen voor elke bal. Dat hebben mijn jonge mannen goed gedaan. Dankzij deze overwinnin­g blijven we trouwens ongeslagen thuis.” Dat Kaulille geen aansprak maakte op de overwinnin­g, zag ook hun coach Rooyakers. “We kwamen nooit echt in ons spel. Normaal gaan we altijd heel fel van start. En dat was nu niet het geval. We hadden een goede zaak kunnen doen, maar ik ben al heel blij met het seizoen tot dusver. Vorig jaar stonden we voorlaatst­e. Nu spelen we weer voetbal en herleeft de club.”

GROTE HEIDE: Leyssen, , Lavreysen, Cloots, Paesen (46’ Rabijns), Joosten, Custers (78’ Krampiltz), Geenen, Abrahams, Knefati (72’ Beliën), Loenders (87’ Kauffmann), Verweyen. KAULILLE: Huibers, Gorssen, Ceelen, Winters, Bloemen (64’ Stevens), Goossens, K. Daniëls, Y. Daniëls, Eerlings, Nullens (64’ Housen), Vanbussel.

DOELPUNTEN: 7’ Abrahams 1-0, 54’ Custers 2-0.

GELE KAARTEN: Cloots, Geenen, Joosten. SCHEIDSREC­HTER: Huls.

TOESCHOUWE­RS: 120. (kj)

ACHEL:

Jan Van

Hout (foto) is niet langer T1 bij Achel

VV (1prov.). Hij kon de lokroep van nationaal voetbal niet weerstaan en wordt per direct coach bij Witgoor Dessel. T2 Philippe neemt voorlopig over bij de eersteprov­incialer.

Yassin Gueroui blijkt in Luik ook een breuk aan de oogkas opgelopen te hebben. Daardoor miste hij niet alleen de derby tegen THES, maar hoogstwaar­schijnlijk woensdag ook de bekerparti­j tegen Club Brugge.

PATRO:

SCH.-BEVERST:

Doelman Tim Bollen haakte bij Sch.-Beverst kort na de pauze definitief af wegens een te pijnlijke enkel, nadat hij in de eerste helft een trap op dat gewricht incasseerd­e. Hierdoor pakte tweede goalie Seppe Bastiaens zijn eerst minuten van het seizoen.

Bij Wellen pakten invallers Arthur Dethier (18) en Torsten Roman (19) hun eerste speelminut­en van het seizoen.

Bij Beringen is Er enkele weken out met een spierscheu­r. Ook Dunkwu is nog niet fit en hij is bovendien naar Nigeria afgereisd voor het huwelijk van zijn zus.

WELLEN:

BERINGEN: ZEPPERENBR­USTEM:

Yanno Vanwelkenh­uysen

(foto) werd in de nacht van zaterdag op zondag vader van een zoontje Léon. De doelman van Zepperen-Brustem (1prov.) skipte daarvoor de wedstrijd tegen Hechtel, waarin zijn ploeg de periodetit­el won. Zijn broer Dylan scoorde liefst drie keer.

UNICO TONGEREN A:

Stefan Teuchy is de nieuwe T1 bij Unico Tongeren A (3A). Hij debuteerde meteen met een draw bij leider Kortessem.

KMR BIESEN A:

Steven Nelissen

(foto) heeft zijn ontslag ingediend als coach van

KMR Biesen A, titelkandi­daat in

3C. Aanleiding zijn de recent minder goede resultaten én de achterstan­d van zeven punten op leider Houthalen VV. MEMBRUGGEN: Youri Lievens, enkele weken geleden nog ontslagen bij Henis, wordt de nieuwe trainer van reeksgenoo­t Membruggen (3C).

JONG MEEUWEN:

Brecht Paruys coachte afgelopen weekend zowel de wedstrijd van Meeuwen A als Jong Meeuwen (4C) en speelde tweemaal gelijk. Chris Houben, die vanaf komende week het trainersch­ap van Jong Meeuwen overneemt, fungeerde als T2.

Omdat de mayonaise niet pakte, stopte Sparta Lille (4C) de samenwerki­ng met trainer Stephane Hermans. In afwachting van de aanstellin­g van een nieuwe trainer namen Bob Vanderveld­en en Jens Van Asten de coaching voor hun rekening.

Bij Peer SV (4C) slikte Alessio Garlisi al zijn derde rode kaart van het seizoen.

SPARTA LILLE:

PEER SV:

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Grote Heide mag juichen.
FOTO SVEN DILLEN Grote Heide mag juichen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium