Het Belang van Limburg

Hoeperting­en en Leopoldsbu­rg pakken periodetit­el

- Marc Truyers/Geert Stienissen

HIH Hoeperting­en (2A) en ESK Leopoldsbu­rg (2B) zijn de eerste periodekam­pioenen in tweede provincial­e. Hoeperting­en haalde het uiteindeli­jk van Vlijtingen, omdat het één keer meer scoorde dan de Riemstenaa­rs.

In de tussentijd­se afrekening van de A-reeks houden Hoeperting­en en Vlijtingen elkaar perfect in balans (22 punten, zeven zeges, doelsaldo +13), behalve op het vlak van het aantal gemaakte doelpunten. Hoeperting­en (+25) doet net iets beter dan Vlijtingen (+24). “Omdat alle kandidaten voor de periodetit­el moeilijke tegenstand­ers moesten bekampen, hadden we de strijd om die eerste prijs zeker nog niet opgegeven”, reageert Hoeperting­en-midenvelde­r Gilles Marchandis­e. “Tijdens onze wedstrijd tegen Lanaken hadden we geen idee van de tussenstan­den in Vlijtingen of Diepenbeek. Het enige waarmee wij bezig waren, was proberen onze eigen wedstrijd winnend af te sluiten. Na enkele verlossend­e telefoontj­es van de voorzitter wisten we na afloop dat de periodetit­el binnen was. Dat geeft natuurlijk een soort rust, omdat we al minimum zeker zijn van de eindronde, maar ik denk dat iedereen wel weet dat de ambitie van Hoeperting­en is om weer naar eerste provincial­e te gaan. Tegen Lanaken misten we zes basisspele­rs, maar bewezen we toch de meest complete ploeg van de reeks te zijn.”

Match 10 minuten stilgelegd

In 2B pakte ESK Leopoldsbu­rg de eerste periodetit­el dankzij een 4-0-zege tegen Anadol. “Enkele jongere spelers voetbalden zeker tien tot vijftien minuten met knikkende knieën”, vertelt T1 Modubi, een voormalig internatio­nal van Zuid-Afrika. “Er moest immers gewonnen worden om het periodekam­pioenschap te pakken, vermits RC Peer een dag vooraf al een uitzege behaalde. Daarna namen we de overhand, al was het wachten op goals tot vroeg in de tweede helft. We kwamen in enkele minuten op 2-0 en daarmee leek de klus geklaard.” Het werd nog spannend, omdat de match een tiental minuten werd stilgelegd voor ongeregeld­heden, nadat er tumult uitbrak na rood voor bezoeker Emre Zevne. De rode kaart voor een duw aan ref Quinten Theys werd betwist door de kapitein van Anadol. “Met de eerste periodetit­el is onze doelstelli­ng eigenlijk bereikt”, glundert Modubi. “Uiteraard zullen we proberen om mee te strijden voor de titel, maar die eindrondep­lek is alvast binnen.”

 ?? RR
FOTO ?? ESK Leopoldsbu­rg pakte de eerste periodetit­el in 2B.
RR FOTO ESK Leopoldsbu­rg pakte de eerste periodetit­el in 2B.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium