Het Belang van Limburg

“Bocholt is klaar om mee te dingen voor de finales”

- Ivo Kwanten

HUBO HANDBAL ACHILLES BOCHOLT BENE-LEAGUE MANNEN 30 35 De 30-35-zege op het veld van Hubo Handbal levert Sezoens Achilles Bocholt na tien speeldagen opnieuw de leiderspla­ats op. En die hoeft het niet meer te delen met Sporting Pelt.

Een overwinnin­g met de vingers in de neus werd het zeker niet voor de mannen van Luc Boiten. Hubo Handbal haalde in de eerste tien minuten alles uit de kast en bleef in het spoor van de tegenstand­er. Tijd voor Bocholt om een versnellin­g hoger te schakelen. D’hanis, Spooren en Claessens werkten tegen honderd procent af, de thuisploeg zette daar heel wat technische fouten tegenover. Kansen creëren werd moeilijker. De weinige mogelijkhe­den die er kwamen afwerken, was nog een groter probleem. Bocholt had aan een paar dolle minuten genoeg om een kloof van vier doelpunten te slaan. Halverwege stond het 1318.

Rode draad

“Die zwakke periode in de eerste helft wordt zo’n beetje de rode draad in het verhaal dit seizoen”, reageert coach Portengen van Hubo Handbal ontgoochel­d. “Bocholt heeft een sterk team. Ze hebben op elke positie twee topspelers, maar ik blijf erbij dat er voor ons mogelijkhe­den lagen. Maar dan moet je die weinige kansen wél grijpen en dat hebben we zeker in de eerste helft - niet gedaan.”

Opnieuw druk van Hubo Handbal

in het eerste kwartier van de tweede helft. Bij een 22-25-stand ging de thuisploeg er opnieuw in geloven, maar het waren de laatste stuiptrekk­ingen van de gastheren die door Spooren, Claessens en Driesen de mond gesnoerd werden. “Blij dat we deze match over de streep getrokken hebben”, aldus Ilyas D’hanis. “Hasselt en Tongeren waren in het verleden ploegen waarmee je nooit klaar was en dat is met de fusieploeg niet anders. Bocholt zie ik dan weer iedere week groeien. We zijn klaar om op alle vlakken mee te dingen voor de finaleplaa­tsen.”

HUBO HANDBAL: Di Giacomo 2, Heeren 2, Carvalhais 8, Devisch, Bertels 1, Vanhove, Marchal 3, Gevers, Merken, Bolaers 2, Degbey, Qerimi 8, Glesner 3, Boiten 1, Dupont, Siraut. BOCHOLT: Leroy 1, Winters 1, Jaeken, Gijbels, Spooren 9, Valkenborg­h 1, Lamers 1, Driesen 2, Roelants, Van Criekinge 2, Claessens 6, Ceyssens, D’hanis 7, Strauven 1, De Beule 3, Doms 1.

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Doms (Bocholt) probeert Vanhove van Hubo Handbal te verschalke­n.
FOTO BART BORGERHOFF Doms (Bocholt) probeert Vanhove van Hubo Handbal te verschalke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium