Het Belang van Limburg

Eisden-Dorp struikelt in Standard

- Jo Trekels

BEKER VAN BELGIË Opvallend: de drie Limburgse eersteklas­sers kwamen vrijdag alle drie op een 0-3-voorsprong in de zestiende finales van de Beker van België. FULL Hasselt en PIBO Belisia trokken die over de meet. Eisden-Dorp struikelde bij Standard Luik na strafschop­pen.

Halfweg was er - ondanks de afwezighei­d van de geblesseer­den Ait Salah, Beckers en Annab geen vuiltje aan de lucht voor Eisden-Dorp. 0-3 dus met twee goals van Pär Janssen, waarvan eentje als vliegende doelman. Maar een verbeten Standard sleepte op de valreep strafschop­pen uit de brand: 4-4. In een ellenlange serie misten Janssen en de jonge Kobe Peulen voor Eisden-Dorp: 7-6. Een domper? “Niet echt”, verklaarde coach Guy Beckers. “Natuurlijk hadden we liever gewonnen, maar onze focus ligt op de competitie. Zo snel mogelijk 22 punten en dan de doelen bijstellen.”

Sterk Hasselt

Hasselt was top in Visé, dat ongeslagen aan de leiding gaat in tweede nationale met onder andere de neefjes Ouaddouh. Een scherp Hasselt haalde het met 2-7, met vier goals van Vanderheyd­en én de eerste van Seppe Leysen. De jonge aanvaller (ex-Wellen) gaf ook twee assists. “Ik ben blij dat het harde werk op training loont. Na het vertrek van Zakaria El Mansouri motiveerde de coach me extra hard en dat heeft geholpen. Een grote opluchting voor mij persoonlij­k, maar nog groter voor de ploeg. We wonnen overtuigen­d en waren efficiënt. We worden elke week een hechtere groep en laten dat ook zien op het plein. Dit geeft vertrouwen voor de enorm belangrijk­e match tegen PIBO Belisia over twee weken.” PIBO mag zelf ook naar de laatste 16. 0-3 werd nog 2-3 bij Futsal Project Brussel. “Opdracht volbracht”, pufte Carmelo Nieddu. “Want dit was geen futsal. Ze schopten op alles wat bewoog en de scheidsrec­hter, die alleen was, had de match niet in de hand.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium