Het Belang van Limburg

Bakker Kenis opent derde vestiging, ondanks stijgende energie- en graanprijz­en

-

BAKKER

De nieuwe generatie van bakkersfam­ilie Kenis, Jill (38) en haar broer Glenn (35), vindt dat de crisis de groei van het bedrijf niet in de weg kan staan. “De keuze om te investeren was al voor deze crisis gemaakt”, zegt

Glenn Kenis. “Ondanks de oorlog in Oekraïne en de energiecri­sis was er voor ons slechts één optie: doorgaan. Wij willen absoluut de warme bakker weer naar de mensen brengen. Wat betreft de hoge energiepri­jzen: we onderzoeke­n de optie om op lange termijn onze gasgestook­te ovens om te schakelen naar biogas.” Zo bouwt bakkerij Kenis verder aan de toekomst. Hun verhaal begon in mei 1986 in Meeuwen, toen vader Jos Kenis uit Beek (Bree) een bakkerij overnam op het kruispunt van de Weg naar Bree en de Gruitroder­baan. “De winkel met een divers brood- en banketaanb­od was een succes en het bakkersbed­rijf bleef groeien. Dus werd er een tweede vestiging in Peer geopend.”

Dagvers en warm

Nu opent de jongere generatie dus een derde vestiging, in Bocholt. “In de Brugstraat was vroeger al een bakkerij”, zegt Glenn. “Na de sluiting stonden de gebouwen lange tijd leeg, maar er bleef wel een broodautom­aat staan. Die locatie was zo’n succes: een opportunit­eit die we niet wilden laten liggen.”

De winkel komt op het gelijkvloe­rs van een opvallende nieuwbouw. “Het concept is doorgetrok­ken door de winkelinri­chting. Aan de klant om die te komen ontdekken”, zegt Jill. De opening is gepland voor volgend weekend.

Er is geen warme bakkerij ter plaatse. “Het bakken gebeurt sinds 2020 in onze nieuwe bakkerij aan de Breese kanaalkom”, zegt Glenn. “Dat is slechts enkele kilometers van onze drie winkels in Bocholt, Meeuwen en Peer. Zo is ons aanbod dagvers én nog warm uit de oven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium