Het Belang van Limburg

Nieuw fietspad tussen sportpark Montaigneh­of en Kewithdree­f in Gellik

-

VEILIGHEID LANAKEN

Op verzoek van heel wat fietsers en wandelaars wordt het onverharde deel van de Kounterstr­aat in de lente van 2023 verhard. Er komt ook een aangepaste verlichtin­g.

Het stukje veldweg dat Sportpark Montaigneh­of in Lanaken-centrum en de Kewithdree­f en Pastoorsli­ndestraat in Gellik verbindt, is een doorn in het oog van heel wat fietsers en wandelaars. Vooral bij regenweer lijkt het straatje eerder een parcours voor cyclocross­ers, dan een fietspad. Onder anderen gemeentera­adslid en buurtbewoo­nster Noëlla Van Aubel (N-VA) klaagde geregeld over een onveilige situatie.

“We ontvingen al van meerdere fietsers en wandelaars klachten, maar we gaan het zo snel mogelijk aanpakken”, zegt schepen van Openbare Werken Peter Verheyen (Open Vld). “Nu het afwatering­sproject ‘Lanakerhei­de’ van Aquafin in de Kewithdree­f en Kewithstra­at klaar is, kunnen we het fietspad zelf verbeteren. Er komt een asfaltverh­arding over 300 meter. Het pad wordt 2,5 meter breed, met aan beide zijden een verharde uitwijkstr­ook van een halve meter. Het gaat nog steeds om landbouwge­bied dat vooral gebruikt wordt door landbouwer­s.”

Duurzaam

Om eventueel sluipverke­er van auto’s tussen de Dorpsstraa­t en Kewithdree­f te vermijden, komen er tractorslu­izen zowel aan het begin als aan het eind van het nieuwe pad. “Dat maakt het veiliger voor fietsers en wandelaars. Daarnaast komt er duurzame ledverlich­ting en ook op de Kounterstr­aat zelf plaatsen we extra lampen”, zegt Verheyen.

De werken worden weldra aanbesteed in de hoop dat ze in het voorjaar 2023 kunnen uitgevoerd worden. Ze worden geraamd op 45.000 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium