Het Belang van Limburg

Extra shows en jurk voor dames: Camille-mania wordt nog zotter

- CAMILLE HASSELT Hanne De Belie

Zomer 2022 was de zomer van Camille, en de popsensati­e blijft knallen. Vijf keer stond de Vuurwerk-zangeres afgelopen weekend in de Antwerpse Lotto Arena, voor de release van haar album SOS. Ze kwam, zag en overwon voor 40.000 fans. “Ik kan niet omschrijve­n hoe fantastisc­h het was om vijf keer opnieuw voor een uitverkoch­te Lotto Arena op te treden…echt: wauw”, reageert Camille. “Ik kan bijna niet geloven dat het al voorbij is, en kan niet wachten om volgend jaar van start te gaan met mijn SOS-tour doorheen Vlaanderen.” De SOS-tour 2023 gaat langs theaters in Gent, Oostende, Antwerpen en Hasselt. Voor de vier locaties wordt nu een extra show aangekondi­gd: voor het Hasseltse Trixxo Theater is dat op 26 maart om 10.30 uur. Twee shows op 25 maart in Hasselt zijn al uitverkoch­t, een derde op 26 maart om 14 uur bijna. Nu komt er dus een vierde show bij. “Iedereen wil Camille zien”, zegt Sam Perl van concertorg­anisator Gracia Live. “De recensies van de show in de Lotto Arena waren ontzettend positief, en dat zien we in de ticketverk­oop van de tour. We doen veel shows, ook internatio­nale producties van Måneskin tot Olivia Rodrigo, maar zo’n productie zie ik zelf niet vaak. De Lotto Arena was vijf maanden geleden al uitverkoch­t. Fans willen haar opnieuw zien, en ook mensen die er niet bij waren kopen nu tickets voor de theaters. Omdat de verkoop zo boomt, hebben we opnieuw vier extra shows aangekondi­gd, waaronder dus een vierde show in Hasselt.”

K3-jurk

Ook JBC springt mee op de Camille-hype: vrijdag lanceerden ze een volledige Camille-collectie voor fans van 6 tot 14 jaar. Vanaf volgende week is er zelfs een jurk voor de grotere fans. “Het is een vertaling van mijn persoonlij­ke stijl: veel show en glitter, maar wel comfortabe­l en casual. En alles in het roze natuurlijk”, vertelt de zangeres. En guess what? Ook die verkoop gaat hard. “Het lancerings­weekend was succesvol”, zegt Katrien Vangrunder­beeck, woordvoers­ter van de Limburgse kledingket­en. “Cijfers mag ik niet geven, maar het is vergelijkb­aar met de populaire K3-regenboogj­urk van 2015, na K3 zoekt K3. Dat was één jurk, nu is het een volledige collectie. In de winkels was het gezellig druk: je zag meteen waar je moest zijn, omdat er zoveel mama’s met dochters stonden. Ook online ging het goed, maar we zijn nog niet uitverkoch­t. Het zou kunnen dat er bepaalde stuks of maten even niet meer zijn, maar we zijn goed voorzien en zijn onze winkels en webshop opnieuw aan het bevoorrade­n. Op vraag van de fans lanceren we eind volgende week ook de pailettenj­urk in grotere maten, voor volwassene­n dus. Het is een mooie jurk voor de feesten, zodat mama en dochter kunnen twinnen. De jurk zal beschikbaa­r zijn van maat 34 tot 44, voor 74,95 euro. Er is ook nog nieuws voor de kleinste fans, want we gaan ook starten voor kinderen vanaf 4 jaar in plaats van 6 jaar. In december volgen nog een paar nieuwe items, zowel voor kinderen als volwassene­n.”

Podium

Op het podium van de Lotto Arena droegen de danseresse­n in het

Vier extra shows, waaronder in het Hasseltse Trixxo Theater, en een Camille-collectie bij JBC die keihard gaat: nadat ze afgelopen weekend vijf keer de Lotto Arena inpakte, wordt de Camille-mania alleen maar groter. “Volgende week komt er zelfs een jurk voor dames”, klinkt het bij JBC. begin van de show jurkjes en tops van de JBC-collectie. “De collectie is zeer mooi in beeld gebracht: door de danseresse­n, maar ook door flyers op elke stoel. Dát, vijf keer in een uitverkoch­te Lotto Arena, gaf nog een extra boost”, zegt Vangrunder­beeck. “Al zijn veel fans voor het concert komen shoppen, om in Camille-outfit van een fantastisc­h optreden te genieten. Je zag heel veel meisjes in de pailletten­jurkjes. Ook de plisérokje­s, T-shirts met de afbeelding van Camille en de kousen vielen op. Dat zijn dan ook de uitschiete­rs van de collectie.”

In de virtuele wereld van het populaire game Roblox gaf Camille als eerste Belgische artiest een optreden. “Ook daar gaat het hard: in een week tijd kregen we al 40.000 bezoekers in onze Robloxwere­ld met Camille. Ook daar kan je een Camille-outfit scoren voor je avatar”, besluit Vangrunder­beeck.

 ?? FOTO KOEN BAUTERS ?? De danseresse­n van Camille droegen in de Lotto Arena het jurkje van de JBC-collectie, dat vanaf volgende week ook voor dames verkrijgba­ar is.
FOTO KOEN BAUTERS De danseresse­n van Camille droegen in de Lotto Arena het jurkje van de JBC-collectie, dat vanaf volgende week ook voor dames verkrijgba­ar is.
 ?? FOTO JBC ?? Jurk met pailletten (6-14
jaar: 69,95 euro), vanaf volgende week ook verkrijgba­ar voor dames (maat 34-44, 74,95 euro).
FOTO JBC Jurk met pailletten (6-14 jaar: 69,95 euro), vanaf volgende week ook verkrijgba­ar voor dames (maat 34-44, 74,95 euro).
 ?? FOTO JBC ?? Cardigan met vlinder (44,95 euro).
FOTO JBC Cardigan met vlinder (44,95 euro).
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium