Het Belang van Limburg

Reizigers en buschauffe­urs niet op de hoogte van werken: “Totale chaos”

-

Door wegenwerke­n in het centrum van Lummen is het bussenknoo­ppunt aan de Pastoor Frederickx­straat tot en met 18 november verplaatst naar de randparkin­g. Maar passagiers en zelfs een aantal buschauffe­urs van De Lijn waren gisteren niet op de hoogte.

Omdat het kruispunt van de Dr. Vanderhoey­donckstraa­t en de Oostereind­estraat gistere, werd opgebroken voor riolerings­werken, is het bussenknoo­ppunt verplaatst naar de parking aan de Ringlaan. Toch zaten gisterocht­end reizigers nietsvermo­edend te wachten aan enkele haltes waar de komende twee weken geen bussen passeren. Er hingen drie kleine A4-tjes met info, samen met heel wat andere affiches. Maar voor niet-Lummenaren is het erg moeilijk om de nieuwe parking te vinden met alleen deze informatie. Een buschauffe­ur heeft het zelfs over “totale chaos”: “Ook aan het station van Diest is er chaos door werken. Reizigers en schoolgaan­de jeugd weten van niets. En als ze hun bus hier missen, dan missen ze natuurlijk later ook hun trein of andere verbinding.”

Grotere affiches

Woordvoerd­er van De Lijn Marco Demerling zegt dat reizigers informatie vinden op de website van De Lijn via de routeplann­er en op de app. “Alles werd met de gemeente besproken, maar ik weet dat heel wat mensen niet online zitten. De eerste dag van een omleiding is altijd de moeilijkst­e, en niet iedereen ziet deze informatie op voorhand. Maar vandaag (gisteren, nvdr.) gaat er nog een ploeg langs om grotere affiches op te hangen in A3, en die komen op zichtbaard­ere plaatsen.”

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Reizigers zaten tevergeefs te wachten op bussen van De Lijn.
FOTO KOEN LUTS Reizigers zaten tevergeefs te wachten op bussen van De Lijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium