Het Belang van Limburg

“Wij komen naar Stayen om er een feest van te maken”

- Gunter Schoofs

In het kleine Meux - tussen Namen en Waver - worden ze knotsgek als er gesproken wordt van de bekerclash tegen STVV. “Wij komen naar Stayen om er een groot feest van te maken”, zegt middenveld­er Antoine Palate.

De 28-jarige Palate kwam vorige week al naar Stayen afgezakt. Waarom? Hij wilde - onder impuls van Waals medium Sudinfo - Shinji Okazaki ontmoeten, nog voor het bekertreff­en met de Kanaries. “Ongeloofli­jk hoe aimabel die gast was”, zegt Palate over zijn rendez-vous met de Japanse ster. “Ik heb ooit tien keer op de bank gezeten in eerste klasse voor OHL, maar minuten heb ik niet geraapt op het hoogste niveau. Terwijl Okazaki de titel pakte met Leicester, dat is andere koek.”

Twaalfde plaats

Meux staat momenteel twaalfde in Tweede amateur. Afgelopen weekend werd de derby tegen Namen op eigen veld verloren met 2-4. De voorbije seizoenen eindigde de club telkens tweede, dit seizoen wil het met dezelfde spelers niet helemaal lukken. “De derby tegen Namen was eigenlijk belangrijk­er voor ons”, zegt kinesist Palate. “STVV moet voor ons een plezierwed­strijd worden. Of we kans maken, weet ik niet, maar als voetballer stap je altijd het veld op om te winnen. Zelf speel ik altijd op positie zes of acht. Ik had gehoopt tegen Okazaki, maar ik vermoed dat hij rust zal krijgen.” Bij Meux is ervaren rot Cyril Van Hyfte geschorst. Toch heeft de Waalse club nog enkele pionnen die Bernd Hollerbach in zijn voorbespre­king met zijn spelers zal aanhalen. Palate: “We hebben een doelman die eigenlijk een hoger niveau aankan. En onze spits, Gilles Kinif, eindigde vorig seizoen tweede in de topschutte­rsstand. Wie weet kan hij op Stayen de netten doen trillen. Vooral voor onze supporters zou dat fantastisc­h zijn. We komen om er een feest van te maken.”

 ?? FOTO RR ?? Antoine Palate.
FOTO RR Antoine Palate.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium